stiri Braila – debraila.ro

Barna, alaturi de candidatii Isvoranu si Stancu | De ce PNL nu a mers in alianta cu USR-Plus, la Braila? Barna vorbeste despre „candidatii de carton” ai PNL | „Exista optiunea USR-Plus!”

Pe 8 septembrie, Dan Barna, liderul USR, s-a aflat la Braila, intr-o vizita electorala, declarandu-si public sustinerea pentru Mihai Isvoranu si Catalin Stancu, candidatii Aliantei USR-Plus pentru fotoliile de primar al municipiului si, respectiv, presedinte al Consiliului Judetean.

Barna i-a indemnat pe brailenii care au optiuni politice de dreapta sa voteze USR-Plus la alegerile locale, explicand motivele pentru care PNL nu a mers alaturi de USR-Plus in cursa electorala, cum s-a intamplat in Bucuresti sau Galati.

„Am fost intrebat deseori cum de v-ati inteles la Bucuresti sau Galati, dar nu v-ati inteles la Braila sau la Constanta? In unele locuri a fost posibila realizarea unor acorduri de sustinere de candidati unici – caci despre asta vorbim, despre nimic altceva, iar in alte locuri nu s-a putut. Este exact diferenta intre vechea clasa politica si capacitatea de a promova valorilor pe care USR-Plus le sustine foarte mult. La Bucuresti am reusit sa punem in spatele lui Nicusor Dan candidati unici la sectoare pentru ca am reusit sa impunem principiile USR-Plus de a promova oameni integri si oameni competenti, astfel incat si candidatii veniti din zona PNL, la Bucuresti, sunt oameni care respecta aceste criterii. Peste tot in tara unde a fost posibil si exista candidati integri, competenti, profesionisti s-au putut constitui astfel de intelegeri, iar in alte locuri, unde vechea clasa politica a reusit sa-si impuna candidati de carton, nu s-a ajuns la intelegere. Din pacate, din pacate spun, pentru lupta cu PSD si necesitatea de a scapa de PSD-ism, in Braila nu s-a reusit un astfel de acord. Se pare ca vechiul fel de a face politica din zona vechilor partide a avut din nou castig de cauza si asta e pacat pentru braileni. Exista optiunea USR-Plus! De 31 de ani, votati alternativ acea eterna schimbare de geci, de o culoare rosie sau galbena, si lucrurile sunt cum le vedeti in fiecare zi, fiecare dintre dumneavoastra! USR-Plus vine cu candidati care n-au mai fost implicati in politica si care si-au asumat sa nu mai stea deoparte”, a declarat presedintele USR.

Mesajul lui Mihai Isvoranu, candidatul USR-Plus pentru Primaria Braila: „E in puterea noastra sa schimbam viitorul Brailei, al brailenilor si al copiilor nostri!”

„Braileni, pe 27 septembrie, dincolo de a alege o culoare politica sau un anume candidat, este vorba despre alegerea intre doua sisteme, doua feluri de a face administratie publica si de a face politica.

Unul orientat spre Estul Europei: bazat pe angajari in administratia publica pe pile, pe relatii, pe carnete de partid, cu blocarea initiativei private si cetatenesti care a dus la saracirea Brailei, la plecarea oamenilor in alte orase mai prospere din tara sau in afara tarii pentru a castiga o paine cinstita pentru ei si familiile lor. Au plecat lasand in urma familii neintregite, iar orasul s-a depopulat de tineri – la acest moment populatia Brailei este una dintre cele mai imbatranite din orasele tarii.

Celalalt sistem este cel orientat spre vestul Europei, bazat pe administratie transparenta, pe locuri de munca in primarie obtinute pe merit si competitivitate. Orientat catre absorbtia cat mai mare de fonduri europene vitale pentru reconstructia orasului, pentru reconstructia vietii economice si pentru imbunatatirea educatiei, mai specific pentru prosperitatatea Brailei si pentru readucerea acasa a tinerilor braileni, pentru reintregirea multora dintre familii.

Alianta USR-PLUS, prin oamenii pe care ii propune pentru a face adminstratie publica, vine cu un suflu nou, cu o viziune politica proeuropeana bazata pe valori si performanta care conduc spre prosperitate.

Pentru noi, brailienii, sunt vitale aceste alegeri. Votam ca pana acum, pentru nedezvoltare si saracie, sau votam pentru prosperitate si orientarea Brailei spre Europa, asa cum a fost in perioada ei de glorie?

Noi, brailenii, vom decide pe 27 septembrie! E in puterea noastra sa schimbam viitorul Brailei, al brailenilor si al copiilor nostri. Putem face asta!”

Comentarii