stiri Braila – debraila.ro

Bărbatul care l-a UCIS cu mașina pe David, ARESTAT PREVENTIV | Berlescu, care avea permisul suspendat, o pusese pe soție să-și asume vina | În 2012, individul a omorât un tânăr. A stat 7 ani la închisoare

Decizie tranșantă a judecătorului de drepturi și libertăți de la Judecătoria Brăila în dosarul accidentului rutier care s-a soldat cu moartea lui David, un băiețel de doar 3 ani. Bărbatul reținut de polițiști și acuzat că s-a aflat la volan, însă a pus-o pe soție să-și asume vina, a fost arestat preventiv.

Ionel Berlescu (foto) a condus, în realitate, autoturismul, deși avea permisul suspendat. Imediat după impact, când micuțul se afla pe asfalt, într-o baltă de sânge, acesta s-a făcut nevăzut, iar soția sa a trecut la volan.

Accidentul a avut loc, în seara de 26 august, pe o stradă din cartierul Lacu-Dulce.

Pe 7 septembrie, cercetările au dovedit faptul că nu femeia de 38 de ani se afla la volan, ci chiar soțul acesteia. Tot atunci, oamenii legii l-au reținut pe individ pentru 24 de ore, iar apoi, după cum am menționat, instanța a admis propunerea de arestare preventivă formulată de procurorul de caz.

Berlescu este acuzat de ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție, conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Bărbatul de 39 de ani nu este la primul contact cu legea penală. A fost eliberat condiționat în anul 2019, după ce a stat șapte ani în pușcărie pentru crimă.

Mai exact, în 2012, Ionel Berlescu l-a ucis cu un cuțit pe un tânăr după un conflict iscat în clubul „Black Ball” din cartierul Hipodrom. Fusese condamnat la 11 ani de închisoare.

Comentarii