stiri Braila – debraila.ro

Banii pentru podul peste Dunare | Prefectul Boboc intervine: “Fake news! Vor fi alocati toti banii necesari pentru constructia podului. Este o alocare initiala”

Prefectul Catalin Boboc a publicat, miercuri, un mesaj pe o retea de socializare, facand referire la informatiile legate de incetinirea lucrarilor la podul suspendat peste Dunare de la Braila.

Recent, Asociatia “Pro Infrastructura” a atras atentia cu privire la faptul ca Guvernul a prevazut suma de 97 de milioane de lei pentru pod, desi, in 2020, ar trebui executate lucrari in valoare de aproximativ 800 de milioane de lei.

Boboc mentioneaza faptul ca suma prevazuta in Bugetul de stat este doar “o prima alocare”, aratand ca “podul peste Dunare de la Braila este o prioritate pentru Guvernul Orban”.

“In functie de evolutia lucrarilor, pe parcursul anului, vor fi alocati toti banii necesari! Am avut o discutie cu directorul Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere si va pot asigura ca nu exista riscul incetinirii lucrarilor din cauza subfinantarii. Repet, este o alocare initiala! La fel s-a procedat si in 2019, fiind vorba de o practica. Sa nu uitam faptul ca Guvernul Orban si-a asumat in programul de guvernare, care a devenit lege prin votul din Parlament, “accelerarea implementarii proiectului Pod suspendat peste Dunare la Braila, aflat in executie”, a precizat prefectul Catalin Boboc.

Totodata, un internaut i-a transmis lui Boboc ca, in mediul online, “au aparut postari care sustin ca proiectul va fi abandonat”, reprezentantul Guvernului in judet raspunzand ca este vorba despre “fake news”.

Comentarii