stiri Braila – debraila.ro

BANII lui Citu pentru judetul Braila: cele 13 comune PNL – 3,5 mil. lei; restul comunelor (25) – 1,5 mil. lei! | Municipiul Braila – 0 lei! Singura comuna cu primar USR, Maxineni – 0 lei! Singura comuna cu primar PMP, Racovita – 0 lei!

Florin Citu, presedinte PNL proaspat ales si premier interimar, a impartit banii din fondul de rezerva al Guvernului. Astfel, 2.756 de administratii locale au primit peste 1 miliard de lei.

PSD, prin vocea presedintelui Marcel Ciolacu, sustine ca banii au fost alocati preferential, reprezentand rasplata pentru primarii care l-au sustinut pe Citu la Congresul PNL. Mai bine de trei sferturi din suma a ajuns la primari PNL si UDMR.

Situatia in judetul Braila:

Guvernul a adoptat hotararea in sedinta din seara zilei de 6 octombrie. Potrivit documentului, judetului Braila i-a fost repartizata suma de 6,3 milioane de lei (aprox. 1,3 milioane euro).

Municipiul Braila, comuna Maxineni si comuna Racovita sunt singurele unitati administrativ-teritoriale care nu au primit nici macar un leu din fondul de rezerva al Guvernului.

Trebuie mentionat faptul ca Maxineni este singura comuna cu primar USR, iar Racovita, singura cu primar PMP, cele doua fiind taiate de pe lista lui Citu.

1 milion de lei a ajuns la Consiliul Judetean, in timp ce peste 3,5 milioane de lei au fost directionati catre comunele care au primari liberali. Astfel, comunele Bertestii de Jos, Cazasu, Ciresu, Frecatei, Gradistea, Gropeni, Salcia Tudor, Surdila Gaiseanca, Scortaru Nou, Surdila Greci si Zavoaia, toate cu primari PNL, au primit cate 300.000 de lei.

Suma de 200.000 de lei a ajuns la comuna Tichilesti, tot cu primar PNL, in timp ce comuna Ulmu, unde primar este liberalul Vasile Banica, a fost cea mai „oropsita”, primind doar 60.000 de lei.

La polul opus, comunele cu primari PSD au primit cate 50.000 de lei, cu o singura exceptie: Galbenu – 300.000 de lei.

Totodata, la Ianca, Faurei si Insuratei, cele trei orase conduse de primari PSD, au ajuns cate 100.000 de lei.

Comentarii