stiri Braila – debraila.ro

Balaban, directorul Filarmonicii, ironie catre consilierii judeteni: „Daca nu le plac manelele, sa vina la muzica clasica. N-am vazut nici un mare afacerist sau politician sa vina si sa bage bani in cultura orasului”

Ionut Sandel Balaban, directorul Filarmonicii „Lyra-George Cavadia” considera ca alesii care il critica, respectiv consilierii judeteni si conducerea Consiliului Judetean, ar trebui sa se ocupe de aducerea Palatului „Lyra” la standarde europene sau de renovarea Casei Tineretului in totalitate.

„Daca nu le plac manelele, poate vin alesii la spectacolele filarmonicii. Sa vina la muzica clasica!”, a declarat Balaban pentru DEBRAILA, facand referire la faptul ca foarte putini politicieni participa la concertele organizate de institutia pe care o conduce.

Un filmulet in care apare directorul Filarmonicii „Lyra-George Cavadia” a devenit viral pe retelele de socializare: Ionut Sandel Balaban, profesor de educatie muzicala, canta trei melodii ale manelistului Florin Salam si primeste bani pentru a face dedicatii. Totul la o petrecere privata, respectiv botezul nepotului sau.

„Daca cineva are ceva cu mine sau cu institutia pe care o conduc, este invitatul meu sa ma contacteze, sa vina si sa puna umarul aaturi de mine pt a face lucruri frumoase pentru filarmonica orasului, pentru publicul iubitor al muzicii clasice si asa mai departe. Avem multe de facut! Odata orchestra infiintata si care activeaza din 15 ianuarie 2016, urmeaza orchestra de muzica populara a filarmonicii si implicit a Consiliului Judetean in anul 2018, corul filarmonicii si multe altele. Poate se gaseste cineva sa aduca Palatul „Lyra” la standarde europene, daca tot discutam de facut ceva pentru orasul nostru. Poate renovam Casa Tineretului in totalitate nu asa cum mi-am varuit eu singur biroul, pt a nu cheltui din banul public si pt a sustine orchestra. Nu am vazut nici un mare om de afaceri sau politician, de ce culoare o fi el sa vina si sa bage bani in cultura orasului sau sa sponsorizeze filarmonica. Asa ca dragii mei, oricine ati fi, cei care aveti ceva cu mine personal, va invit sa ma cautati in afara orelor de birou. Cat despre filarmonica va invit la munca. Avem destula! E usor sa aruncam cu piatra. Dar hai sa vorbim de realizari. Hai sa facem ceva! Cei care au impresia ca altii nu fac nimic, sa se uite cu atentie ce fac ei. Ei nu altii pusi de ei Peste ceva timp probabil o sa mi se reproseze ca am o singura funda la siret in loc de doua. Si asta la papucii de plaja. Tot separat de job”, a scris Balaban pe pagina de Facebook a filarmonicii.

Comentarii