stiri Braila – debraila.ro

AVERTISMENT | In mai putin de 45 de ani, judetul Braila va ramane cu JUMATATE din populatie

In 2060, judetele Braila, Olt si Gorj, vor ramane doar cu jumatate din populatia actuala. O situatie mai grava se va inregistra in Teleorman, unde populatia se va reduce cu mai mult de 60 de procente.

Estimarile apartin Institutului National de Statistica (INS), care mai precizeaza faptul ca „populatia rezidenta a tarii se va reduce cu valori cuprinse intre 3,6 milioane persoane – si 8,8 milioane persoane”.

In profil teritorial, in varianta medie, populatia rezidenta a tuturor judetelor se va diminua, cu exceptia judetului Ilfov, care va inregistra o crestere a populatiei, in anul 2060, cu aproximativ 216.700 persoane, respectiv cu 49,5%.

Tot in 2060, municipiul Bucuresti ar urma sa aiba in continuare cea mai numeroasa populatie (1,38 milioane persoane), urmat de judetul Iasi (a carui popularie va scadea la 728.700 persoane). Totodata, Tulcea ar inregistra o reducere a populatiei cu aproximativ 97.800 persoane si va ramane in continuare judetul cel mai putin populat.

In afara de reducerea populatiei, studiul INS arata alta problema grava: pana in 2060 vom avea in tara de doua ori mai multi oameni trecuti de 65 de ani decat sunt acum.

Comentarii