stiri Braila – debraila.ro

Autoritatea Electorala Permanenta: 32.477 de cereri pentru Corpul expertilor electorali / 4.717 de locuri sunt neacoperite

Autoritatea Electorala Permanenta anunta ca, pana miercuri, au fost inregistrate la nivel national 32.477 de cereri din partea persoanelor care doresc sa faca parte din Corpul expertilor electorali, din randul carora vor fi desemnati prin tragere la sorti presedintii birourilor electorale ale sectiilor de votare si loctiitorii acestora.

Potrivit unui comunicat remis AGERPRES, pentru cele 18.597 de sectii de votare existente este nevoie de 37.194 de experti electorali, iar in acest moment 4.717 locuri sunt neacoperite.

AEP precizeaza ca in 1.729 de localitati nu este indeplinit necesarul de experti electorali. Astfel, 614 localitati figureaza cu zero cereri inregistrate pentru aceasta functie.

Printre judetele cu cele mai multe localitati care inregistreaza deficit de experti electorali se numara Bihor (86 de localitati), Teleorman (68 de localitati), Dambovita (67 de localitati), Vaslui (64 de localitati), Olt (60 de localitati).

La nivelul judetului Braila este nevoie de un numar de 562 experti electorali, iar pana la data de 16 februarie s-au depus 519 cereri din partea persoanelor care doresc sa faca parte din Corpul expertilor electorali, din cadrul caruia vor fi desemnati prin tragere la sorti presedintii birourilor electorale ale sectiilor de votare si loctiitorii acestora, dar inca mai sunt localitati unde nu s-a inscris nimeni pana in prezent, in timp ce in altele s-au inscris mult mai multi decat numarul locurilor disponibile.

Astfel, la nivelul municipiului Braila s-au inscris 315 persoane pentru cele 282 locuri, dar dintre acestia au fost avizati de AEP doar 73 de persoane, dintre care 49 din municipiul Braila.

In acelasi timp sunt 16 localitati din judetul Braila, de unde nu s-a inscris pana la data mai sus mentionata nici un candidat. Aceste localitati sunt: Bordei Verde, Ciocile, Ciresu, Dudesti, Galbenu, Marasu, Racovita, Romanu, Rosiori, Salcia Tudor, Surdila Gaiseanca, Stancuta, Tichilesti, Ulmu, Unirea, Visani.

Comentarii