stiri Braila – debraila.ro

AUR, despre PNL-istul Canciu, candidat la Primăria Brăila: „Ținând cont cui duce servieta…” / „A făcut proiecte Erasmus pentru plimbare” | CONTEXT: Canciu este omul deputatului Popa și s-a plimbat, ca inspector școlar general, în mai multe țări din Europa

Florin Cîrligea și Viorel Botea de la AUR l-au ironizat, în cadrul unei conferințe de presă, pe inspectorul școlar general Cătălin Canciu (foto sus – dreapta), candidatul PNL pentru fotoliul de primar al Brăilei, făcând, printre altele, aluzie la faptul că profesorul Canciu este subordonatul politic al deputatului Alexandru Popa (foto sus – stânga), despre care presă locală și centrală a scris, în repetate rânduri, că a fost protagonistul unor incidente care au implicat violența fizică.

Cîrligea (foto jos), care candidează din partea AUR la Primăria Brăila, a spus despre contracandidatul său liberal că „nu-l recomandă nimic” pentru fotoliul de primar.

„Să ne uităm la ce am realizat eu din punct de vedere economic. Nu mă pricep la toate. Aș fi meschin să spun că mă pricep începând de la nave cosmice la cum se plantează laleaua. De aceea e importantă echipa! Pe domnul Canciu nu-l recomandă nimic. Nici mari realizări economice sau programe economice. Probabil, că profesor a confirmat, dar, iertați-mă, țînând cont cui duce servietă…. Mă scuzați, nu pot să comentez”, a declarat Florin Cîrligea, care a părăsit PNL și s-a înscris in AUR după un lung război intern cu deputatul Popa, șeful liberalilor brăileni.

În momentul în care, în cadrul conferinței de presă, Cîrligea vorbea despre programe economice, Viorel Botea, fost inspector școlar general, a intervenit, ironizându-l pe PNL-istul Cătălin Canciu, care, cu girul lui Alexandru Popa, este șef al învățământului.

„Erasmus este pentru plimbare”, a punctat Botea.

CONTEXT. În 2022,  liberalul Canciu, în calitate de inspector școlar general, s-a plâns public de faptul că „de atâția ani, nici nu mai știe cum arată o vacanță”, deși vizitase patru țări europene în patru luni consecutive, în cadrul unor proiecte educaționale.

Nu sunt excursii, sunt proiecte ale inspectoratului școlar și să știți că acolo se fac activități de dimineață până seară„, a explicat PNL-istul la acel moment.

Comentarii