stiri Braila – debraila.ro

ATENTIE | Ridicarea masinilor parcate pe trotuare sau stationate neregulamentar INCEPE si la Braila | Primarul Dragomir: „Sunt de acord cu ridicarea masinilor parcate sfidator”

Masinile parcate pe trotuar sau stationate neregulamentar vor putea fi ridicate din nou de autoritati, potrivit noilor reguli incluse intr-o Hotarare de Guvern cu privire la circulatia pe drumurile publice, care a intrat in vigoare sambata, 21 ianuarie.

Primarul Marian Dragomir a precizat pentru DEBRAILA ca actiunea va incepe si la Braila, dupa ce municipalitatea va verifica daca prevederile locale cu privire la ridicare autovehiculelor trebuie aduse in concordanta cu cele adoptate de guvern. Edilul a subliniat faptul ca Braicar detine toata infrastructura necesara demararii activitatii.

„Sunt de acord cu ridicarea masinilor parcate sfidator pe trecerile de pietoni, in mijlocul intersectiilor, pe trotuare, dar nu vom transforma aceasta activitate intr-o vanatoare de soferi sau intr-un abuz al administratiei. Braicar are toata infrastructura si logistica necesara demararii acestei activiati. O sa incepem si la Braila, cu siguranta, dupa ce vedem cum se pliaza legea pe hotararile CLM, ca sa fie actualizate, ne-a declarat Dragomir.

Potrivit noilor reguli, ”ridicarea vehiculelor trebuie sa fie posibila pentru toate situatiile in care are loc o stationare neregulamentara”, nu doar pe partea carosabila, ci si de pe pistele obligatorii pentru pietoni si/sau biciclişti ori benzile rezervate unor anumite categorii de vehicule, semnalizate ca atare.

Masura ridicarii nu va fi dispusa sau, daca a fost dispusa, executarea ei va inceta daca in vehicul e vizibila prezenta unor persoane. Aplicarea masurii nu se justifica in situatia unui vehicul care realizeaza actiuni de interventie sau misiuni care au caracter de urgenta.

Totodata, transportul la locul de depozitare nu se mai executa daca, pana la initierea acestuia, proprietarul sau utilizatorul vehiculului ridicat se prezinta la locul ridicarii si este de acord cu suportarea cheltuielilor efectuate. In acest caz, se suporta doar contravaloarea operatiunii de ridicare. Depozitarea se face numai in spatii corespunzatoare, special amenajate de catre administratorul drumului public sau, dupa caz, de catre administratia publica locala.

Vehiculul ridicat se restituie dupa ce se face dovada achitarii tarifului aferent operatiunii/operaţiunilor efectuate, in baza documentelor care atesta proprietatea sau detinerea legala a acestuia.

Comentarii