stiri Braila – debraila.ro

ATENTATUL de la Braila | Filmul unei zile cum Romania nu a mai vazut | „Trebuie sa curga sange”: 10 raniti, printre care doi copii

Baut si, cel mai probabil, drogat, un brailean de 20 de ani si-a pus in gand „sa curga sange”. A furat o masina, injunghiindu-l pe proprietar, iar apoi a pornit intr-o cursa care s-a sfarsit cu ranirea altor noua persoane, printre care si doi copii. Un atentat de o violenta fara precedent in Romania, practic o vanatoare de oameni.

Marius Valentin Parfenie, un tanar care s-a lasat de scoala la doar 13 ani si despre care cunoscutii spun ca era consumator de substante interzise, l-a convins pe un barbat din Cazasu, in varsta de 42 de ani, care oferea spre vanzare o Skoda Superb, sa plece impreuna pentru a proba autoturismul. Ar fi vrut sa cumpere masina pe care se cerea aproximativ 8.000 de euro. Era duminica, la miezul zilei.

La scurt timp, Parfenie si-a aratat adevaratele intentii. L-a injunghiat de mai multe ori pe proprietar, l-a lasat in drum si s-a indreptat spre mall-ul de la marginea orasului. A calcat acceleratia si nu a mai tinut cont de nimic. Era hotarat sa ucida!

Pe Soseaua de Centura, la mica distanta de depoul Braicar, a intrat pe contrasens, indreptandu-se spre doi barbati, soferi la Braicar, aflati pe marginea drumului. I-a spulberat ca pe popice si si-a vazut de drum. Cei doi raniti au ajuns la spital.

Tanarul hotarase sa-si incheie cursa intr-o balta de sange. A intrat in parcarea centrului comercial si s-a oprit in usile de acces de la intrarea principala. Desi a vrut sa ajunga in mall, stalpii de beton au reusit sa ii dea peste cap braileanului planul bolnav.

Sapte persoane, printre care si doi copii de 11 si, respectiv, 13 ani, au fost izbite de masina. Desi au suferit rani care nu le-au pus vietile in pericol, socul a intrecut leziunile.

„Cand a ajuns in stalpi, a dat inapoi, a accelerat si a fortat intrarea. Se observa clar ca a vrut sa intre inauntru. Au sarit niste barbati, i-au scos cheile din contact si l-au luat la bataie si asa au reusit sa-l scoata din masina”, ne-a declarat o femeie care lucreaza in centrul comercial.

Marius Valentin Parfenie a fost pus la pamant de mai multi barbati. Scenele sangeroase si tipetele ranitilor i-au facut pe unii dintre oameni din jurul tanarului sa isi piarda cumpatul si sa il loveasca.

„Trebuie sa curga sange pentru tara asta! Sunt un terorist! Vreau sa curga sange pentru Romania!”, a strigat tanarul incoerent si extrem de agitat.

Braileanul, care are permis de conducere, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul aratand 0,37 mg/l alcool in aerul expirat. Mai mult decat atat, politistii l-au dus la spital, unde i-au fost prelevate probe biologice, care vor arata daca a consumat sau nu substante interzise.

Oamenii legii l-au retinut pe Parfenie pentru 24 de ore, urmand sa fie prezentat instantei cu propunere de arestare preventiva.

In urma cu doi ani si jumatate, cand avea 17 ani, tanarul si tatal sau au batut un barbat. Instanta a hotarat atunci ca Marius Valentin Parfenie sa fie supraveghet pe o perioada de jumatate de an – o masura educativa, in timp ce parintele sau a primit o condamnare de 8 luni cu suspendare.

Comentarii