stiri Braila – debraila.ro

Atât s-a putut! | VANDALIZĂRI pe b-dul Independenței, unde s-a montat mobilier stradal nou | Primarul: „Trist! Unii n-au reușit să coboare din copac nici în 2023”

Bulevardul Independenței se află într-un amplu proces de modernizare, care include atât partea carosabilă, cât și partea pietonală.

Este vorba despre o investiție de aproximativ 70 de milioane de lei, fonduri europene.

Deși lucrările încă nu sunt finalizate în totalitate, deja a apărut problema vandalizării mobilierului stradal montat.

Concret, în weekend-ul care a trecut, mai multe piese de mobilier stradal – bănci, coșuri de gunoi sau suporți pentru biciclete – au fost distruse.

Indivizii vinovați de vandalismele de pe bulevard au smuls din beton cosuri de gunoi și, mai mult decât atât, au răsturnat inclusiv o toaletă ecologică. Chiar și suporții de biciclete au fost aruncați pe spațiul verde.

Dincolo de vandalisme, bulevardul este plin de gunoaie aruncate pe spațiul verde de cei care stau pe bănci, dar și de persoane care aduc deșeuri de acasă și le lasă, în pungi, lângă coșurile de gunoi montate recent.

Primarul Marian Dragomir afirmă că administrația locală va colabora cu mai multe instituții cu atribuții în domeniu pentru ca cei vinovați de vandalisme să fie prinși și trași la răspundere.

„Este trist faptul că unii nu au reușit nici în 2023 să coboare din copac și noaptea vandalizează investiții noi, distrugând coșuri de gunoi, suporți pentru biciclete și aruncă gunoiul din casă la coșurile stradale. Un grup de golănași a făcut efectiv un dezastru pe B-dul Independenței, bulevard modernizat cu fonduri europene. Chiar dacă nu avem cum să montam camere de filmat din 50 în 50 de metri vom colabora cu mai multe instituții pentru a avea echipe de monitorizare sub acoperire, în civil, până când o să fie prinși și o să primească cele mai mari amenzi”, a declarat edilul.

Proiectul modernizării Bulevardului Independenței prevede, printre multe altele, modernizarea sistemului rutier destinat transportului în comun, modernizarea părții carosabile destinate traficului de autovehicule, înființare de piste de bicicliști, modernizarea trotuarelor și aleilor din parc, lucrări de amenajare a două fântâni arteziene noi, modernizarea fântânii arteziene existente, locuri de parcare noi, modernizarea spațiilor verzi și înființarea unui sistem de irigații inteligent aferent acestora.

Comentarii