stiri Braila – debraila.ro

Aparatura medicala de la preotii Brailei a ajuns la Spitalul Judetean | Donatie de aproape 90.000 de lei

Un ventialtor mecanic si alte aparate medicale, donatie a preotilor din Protopopiatul Braila, au ajuns, joi, la Spitalul Judetean de Urgenta, pentru a ajuta personalul medical in lupta cu noul coronavirus.

Mai exact, este vorba despre un ventilator mecanic de tip Trilogy Evo, sase concentratoare de oxigen EverFlo, sase masti dedicate si kitul de accesorii, a caror valoare este 88.252 de lei.

Potrivit Arhiepiscopiei Dunarii de Jos, finanatarea s-a realizat prin contributia benevola a preoţilor din cadrul Protopopiatului Braila, cu sprijinul financiar oferit de patru parohii din municipiu si de Protoierie.

Ventilatorul Trilogy Evo asigura ventilatia cu presiune pozitiva, invaziva si neinvaziva, a pacientilor, fiind un dispozitiv medical conceput pentru a fi utilizat de personal calificat, instruit sub supravegherea unui medic, in conformitate cu specificatiile tehnice.

Trilogy Evo este un sistem de ventilatie pneumatic, controlat electronic, compatibil cu o serie de accesorii care permite o gama variata de moduri de tratament.

Documentul de receptie cu firma distribuitoare a aparaturii medicale si documentul de donatie catre spital au fost semnate in Biserica „Sfantul Spiridon”, aflata in vecinatatea Spitalului Judetean de Urgenta.

„Prin aceasta activitate s-a dorit sprijinirea spitalelor cu aparatura necesara ingrijirii persoanelor afectate de noul coronavirus”, a precizat preotul Rares Bucur, purtatorul de cuvant al Arhiepiscopiei.

Comentarii