stiri Braila – debraila.ro

ANUNTUL primarului Dragomir: „In 2021, suma pentru invatamant va fi cea mai mare din ultimii 5 ani!”

Anunt important al primarului Marian Dragomir: suma alocata din bugetul municipiului pentru invatamant va fi cea mai mare din ultimii 5 ani! Declaratia edilului vine dupa o intalnire cu reprezentantii elevilor braileni.

Se pare ca investitiile in invatamant vor ramane o prioritate pentru administratia Dragomir si in anul 2021, ba chiar vor fi intensificate, in ciuda efectelor economice negative cauzate de pandemie.

Primarul le-a spus liderilor Consiliului Judetean al Elevilor faptul ca Primaria va asigura in continuare facilitatile deja „traditionale” pentru elevi, printre care se numara abonamentele gratuite pentru mijloacele de transport in comun si premierea performantei.

„Am avut o discutie constructiva si placuta. Mereu am fost deschis fata reprezentantii elevilor si le-am ascultat dorintele si problemele, pentru ca asa cred ca este normal. Elevii sunt parte a sistemului de invatamant. Primaria va asigura, ca si pana acum, abonamentele gratuite pentru mijloacele de transport in comun pentru elevii cu domiciliul si resedinta in muncipiu, bursele pentru merit, bursele pentru studiu, bursele sociale, dar si premiile pentru performantelele elevilor si profesorilor care obtin locurile 1, 2 și 3 la competitiile scolare desfasurate sub coordonarea Ministerului Educatiei. Si, mai mult decat atat, chiar daca bugetul nu este inca batut in cuie si nu pot preciza cifre, va pot spune ca suma pentru invatamant va fi cea mai mare din ultimii 5 ani. avem investitii pe zona de invatamant si suma va fi mult mai mare daca o comparam cu cea din anii trecuti”, a explicat Marian Dragomir.

Comentarii