stiri Braila – debraila.ro

ANUNT dupa discutiile despre spitale COVID-19 la Braila | Seful CJ si primarul: „Decizia e ca nu acceptam propunerea DSP Galati” | Ultimul cuvant il va avea Ministerul Sanatatii | Prefectul: „Imi doresc ca decizia luata la recomandarea specialistilor din Braila sa fie cea corecta”

Francisk Iulian Chiriac, presedintele Consiliului Judetean, a anuntat, luni dimineata, dupa participarea la discutiile referitoare la propunerea Directiei de Sanatate Publica Galati ca spitalele din municipiul Braila sa trateze pacientii suspecti sau infectati cu COVID-19 din ambele judete, ca respinge o astfel de idee.

Spitalul Judetean de Urgenta si Spitalul de Pneumoftiziologie se afla in subordinea Consiliului Judetean. Totusi, tinand cont ca Romania se afla in stare de urgenta, ultimul cuvant il va avea Ministerul Sanatatii.

„Am avut o intalnire, la ora 10:00, cu conducerile spitalelor, cu domnul prefect, cu domnul primar (n.r. Marian Dragomir). Decizia Consiliului Judetean si a conducerilor Spitalului Judetean si Spitalului de Pneumoftiziologie e ca nu acceptam propunerea DSP Galati. In momentul de fata, noi avem pregatite trei planuri: A, B si C, in ceea ce priveste toata aceasta strategie de tratare a pacientilor cu COVID-19. O sa inaintam si in scris… DSP Braila stie deja punctul de vedere al spitalelor, iar DSP Braila va comunica DSP Galati si celorlalte institutii abilitate”, a declarat Chiriac.

Prefectul Catalin Boboc afirma ca isi doreste ca „decizia luata la recomandarea specialistilor din Braila sa fie cea corecta”. Toate planurile intocmite la nivelul spitalelor brailene vor ajunge la Ministerul Sanatatii, care va exprima un punct de vedere.

„Spitalele din Braila au planuri pregatite. Noi vom strange planurile si le vom transmite Ministerul Sanatatii, care este autoritatea competenta sa ia o decizie. Situatia e una cu impact la nivel national si gestionarea se face la nivel national. Eu, unul, prefer sa las medicii sa vorbeasca mai mult, iar noi, cei cu functii administrative, sa vorbim mai putin. Toate argumentele trebuie sa fie de natura medicala. Eu merg pe mana lor, pe mana directorilor medicali ai spitalelor, care s-au exprimat in intalnirea de astazi (n.r. luni). Imi doresc ca decizia luata la recomandarea specialistilor din Braila sa fie cea corecta”, a explicat Boboc.

Si primarul Marian Dragomir a facut precizari cu privire la decizia luata dupa intalnirea in care s-a dezbatut propunerea DSP Galati.

„S-a stabilit ca nu poate fi acceptata propunerea DSP Galati deoarece mutarea celor peste 1.500 de pacienti internati din Braila (fara COVID 19), unii dintre ei netransportabili nu este posibila tehnic, va intarzia foarte mult orice alta interventie si va incuraja circulatia apartinatorilor intre Braila si Galati, intr-o perioada in care „se rocomanda” sa circulam cat mai putin. Apreciez profesionalismul medicilor si conducatorilor spitalelor din Braila, care au sustinut cu argumente in unanimitate respingerea propunerii de la DSP Galati: dr. Gavrilescu Andrea, dr. Neacsu Alina, dr. Boboc Virginia, dr. Risnoveanu Delia, ec. Simpetru Stefan, ec. Crita Bogdan. Apreciez faptul ca dr. Ciochina Gabriel, director DSP Braila si jr. Boboc Catalin – Prefect au participat la discutii impreuna cu Iulian Chiriac, presedinte CJ si subsemnatul, si de comun acord am stabilit ca adresa DSP Galati nu poate fi pusa in practica sau acceptata!”, a mentionat edilul pe o retea de socializare.

Comentarii