stiri Braila – debraila.ro

ANI: Draghincescu, in INCOMPATIBILITATE | Situatia este similara cu a mai multor alesi locali

Simona Draghincescu, presedintele Organizatiei Judetene PND, se afla in stare de incompatibilitate, intrucat exercita simultan functiile de consilier judetean si director general adjunct al Regiei Autonome “Administratia Zonei Libere”, potrivit Agentiei Nationale de Integritate.

Situatia vine ca urmare a schimbarii legislatiei in domeniu, in sensul in care, dupa 10 iunie 2017, regimul incompatibilitatilor a suferit schimbari importante. Pana atunci, de exemplu, un consilier judetean putea fi director doar al unei institutii care nu se afla in subordinea Consiliului Judetean, insa apoi, dupa modificarile votate in Parlament, putea fi director doar al unei institutii din subordinea CJ.

Simona Draghincescu s-a aflat in stare de incompatibilitate incepand cu 10 Iunie 2017, anunta ANI, incalcand dispozitiile art. 88, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003 si nu a respectat dispozitiile art. 91, alin. (3), teza 1 din acelasi act normativ. Draghincescu este director adjunct al “Zonei Libere” din martie 2017.

Si directorul “Zonei Libere”, social-democratul Mircea Florin, se afla in situatia Simonei Draghincescu: este consilier judetean si director al unei institutii care nu se afla in subordinea Consiliului Judetean.

Comentarii