stiri Braila – debraila.ro

„Angajati hartuiti si amenintati la Administratia Pietelor. Urmeaza concedieri!” | PNL cere demisia Melutei Dragut, directorul APT

Liberalii acuza ca, „de aproape un an”, salariatii Administratiei Pietelor si Targurilor (APT) sunt hartuiti „zilnic” si amenintati cu desfacerea contractului de munca daca ies din cuvantul sefilor. Mai mult decat atat, PNL, prin vocea consilierului local municipal Adrian Tabarac, sustine ca APT a inregistrat un deficit de 6 milioane de lei.

„In urma unei sedinte a Consiliului de Administratie al APT de la sfarsitul lunii noiembrie 2018, s-a luat decizia desfiintarii unui numar de posturi, pe fondul pierderilor inregistrate. Salariatii de la piata, indiferent de calificarea lor, au primit pe 30 ianuarie 2019 notificare ca, pana la 1 februarie trebuie sa opteze pentru un alt post sau sa plece din unitate, incepand cu 1 martie. Cum cele mai multe posturi oferite ca alternativa sunt de paznic, salariatii APT se plang ca, in realitate, au aflat de pe o zi pe alta ca vor fi concediati. In aceasta situatie se afla aproximativ 80 de salariati si, prin consecinta, si familiile acestor”, potrivit liberalilor.

Tabarac, care conduce Organizatia Municipala PNL, arata ca notificarea transmisa angajatilor „este un nou abuz al conducerii APT”, lansand o serie de atacuri dure la adresa Melutei Dragut (PSD), directorul institutiei. Totodata, sursa citata ii solicita demisia lui Dragut (foto).

„Este un nou abuz al conducerii APT, prin care se incearca sa se acopere, de fapt, incompetenta directorului Meluta Dragut, care a reusit trista performanta de a duce Administratia Pietelor si Targurilor la un deficit de sase milioane de lei. De cand a venit Meluta Dragut, scandalurile s-au tinut lant la APT, indiferent ca a fost vorba despre comerciantii carora li s-au pus tot felul de obstacole sau despre salariati. Cat de eficiente au fost masurile se vede in rezultatele financiare. Acum, se incearca acoperirea pierderilor prin disponibilizarea personalului. La APT este, de fapt, o alta familie impusa de PSD si de primarul Marian Dragomir: cativa oameni de partid, incompetenti si cu salarii mari, care conduc spre dezastru, la fel cum se intampla si la CUP Dunarea sau la Braicar. De aceea, solicit public demisia directorului APT, Meluta Dragut”, a mai adaugat Adrian Tabarac.

PNL mai arata ca angajatii APT, care „au cele mai mici salarii din sistemul public – cei mai multi fiind retribuiti cu salariul minim pe economie”, sunt nevoiti sa-si schimbe incadrarea: „Toti cei care lucrau pana acum ca electricieni, zugravi, dulgheri etc, ar trebui peste noapte sa devina paznici, desi nu au cursuri de specialitate si poate nici abilitatile necesare.”

Comentarii