stiri Braila – debraila.ro

AMENZI pentru 24 de brăileni care au parcat pe locurile pentru persoane cu handicap, la supermarketuri | Acțiune a polițiștilor locali

Polițiștii locali au desfășurat, în perioada 1 august-7 august, acțiuni pe linia verificării respectării prevederilor Legii nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, prevederi ce fac referire la parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap.

Astfel, în zona supermarketurilor din municipiu au fost depistate 27 de autoturisme parcate neregulamentar, în cauză fiind aplicate 24 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 16.000 lei.

Totodată, au fost întocmite 3 invitații unor conducători auto, pentru a se prezenta la sediul Poliției Locale, în vederea clarificării situației constatate.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Poliția Locala, instituția desfășoară zilnic acțiuni pe linia respectării drepturilor persoanelor cu handicap, în conformitate cu atribuțiile pe linie de circulație pe drumurile publice ce le revin.

Comentarii