stiri Braila – debraila.ro

Ambasadorul nipon in Romania: „Podul de la Braila este un proiect foarte important pentru Japonia. Astept cu nerabdare anul viitor, cand podul va fi finalizat”

Intr-un interviu acordat DIGI 24, Hiroshi Ueda (foto), ambasadorul Japoniei in Romania, a vorbit despre faptul ca tara sa este principalul investitor asiatic in Romania, amintind faptul ca podul suspendat de la Braila este construit de o asociere din care face parte si o companie nipona. Totodata, diplomatul a precizat ca podul „este un proiect foarte important pentru Japonia”.

„Podul de la Braila este un proiect foarte important, deoarece in 2019, Japonia si UE au incheiat un acord pentru conectivitate si infrastructura de calitate. Podul de la Braila leaga nu doar Braila si Tulcea, ci leaga si Marea Neagra, Romania si Moldova, o tara non-UE. Deci, este un proiect foarte important pentru Japonia. Eu astept cu nerabdare anul viitor, cand podul va fi finalizat”, a declarat Hiroshi Ueda

Anul acesta, mai exact la sfarsitul lunii august, Ambasada Japoniei in Romania a organnizat la Braila un eveniment care sa marcheze aniversarea a 100 de ani de la stabilirea relatiilor diplomatice dintre Japonia si Romania. Ceremonia, la care a fost invitat si europarlamentarul social-democrat Mihai Tudose, s-a desfasurat pe un bac special amenajat si a avut ca piesa centrala chiar podul suspendat.

Tudose, la ceremonia japoneza de la pod: „E pariul vietii mele! Cei care ma cunosc stiu ca mesajul „Hai sa-l facem!” e varianta literara. Am fost mult mai dur!”

Comentarii