stiri Braila – debraila.ro

ALEGERI ÎN PSD BRĂILA. Mihai Tudose: “Îi susțin pe Dragomir și Chiriac la conducere! Sunt doi oameni legitimați de votul brăilenilor”

„PSD Brăila este despre echipă și implicare, iar alegerile din partid sunt despre democrație!”, a subliniat europarlamentarul Mihai Tudose, vicepreședinte PSD la nivel național, întrebat de alegerile care vor avea loc, săptămâna viitoare, în filiala brăileană a partidului.

Prima conferință de alegeri va fi pe 25 ianuarie, când se votează conducerea Organizației Municipale PSD – unde, pentru fotoliul de președinte, candidează Marian Dragomir, primarul municipiului Brăila. De ani buni, organizație este condusă de consilierul local municipal Sorin Boșneag, care nu se mai înscrie pentru un nou mandat.

Apoi, pe 27 ianuarie, social-democrații din întreg județul își vor alege președintele, funcție ocupată, începând cu anul 2019, de senatorul Ion Rotaru, care, de asemenea, nu va mai candida.

Tudose: „Susținerea mea merge către doi oameni legitimați de votul brăilenilor”

Tudose, care va și vota la alegerile din filială, afirmă că susține tandemul format din primarul Marian Dragomir (foto dreapta) și Francisk Iulian Chiriac (foto stânga), președintele Consiliului Județean.

Cei doi au candidat în această formulă și la alegerile locale din 2016 și 2020. Acum, în urma alegerilor din partid, Dragomir își dorește să îi conducă pe social-democrații din municipiul Brăila, iar Chiriac să preia frâiele Organizației Județene PSD.

Fostul prim-ministru a precizat că, în opinia sa, „primarul Marian Dragomir va fi un foarte bun președinte al Organizației Municipale PSD Brăila, la fel cum va fi și Iulian Chiriac, președintele Consiliului Județean, un foarte bun lider al Organizației Județene PSD”.

“Am mai spus-o, oricum, și chiar cred că nu este un secret pentru nimeni. Îi susțin pe Marian Dragomir și Francisk Iulian Chiriac la conducerea PSD Brăila. Susținerea mea merge către doi oameni care au dovedit în administrație, doi oameni legitimați de votul brăilenilor. PSD Brăila este despre echipă și implicare, iar alegerile din partid sunt despre democrație. Pe Iulian și Marian i-am susținut de fiecare dată când au avut nevoie de sprijinul meu, iar experiența lor din administrație, cu siguranță, va fi benefică și partidului”, a subliniat europarlamentarul brăilean.

Comentarii