stiri Braila – debraila.ro

Administratia Pietelor sta fara site de doua saptamani si directorul habar nu are | „aptbraila.ro” risca sa fie STERS pentru ca nu a fost platita taxa de mentenanta

De mai bine de doua saptamani, niciun angajat al Administratiei Pietelor si Targurilor nu a sesizat faptul ca site-ul societatii nu mai functioneaza. Directorul Meluta Dragut nu stia ca site-ul, care gazduia numeroase informatii de interes public, nu poate fi accesat, riscand sa fie sters complet in perioada urmatoare.

„N-am de unde sa stiu eu. Am un om specializat care se ocupa, am pe cineva. Voi verifica”, a declarat Dragut (foto) pentru DEBRAILA.ro.

Domeniul „aptbraila.ro” a expirat pe 15 august – dupa 9 ani de la inregistrare, iar, potrivit noilor reglementari, anuntate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare in Informatica inca de la sfarsitul anului trecut, „domeniile pentru care nu se achita contravaloarea serviciului de mentenanta anuala inainte de data expirarii sunt programate la stergere automata”.

Mai exact, toate domeniile inregistrate pe „perioada nedeterminata”, cum este si cazul „aptbraila.ro”, inainte de de 1 martie 2013 vor expira in 2018, motiv pentru care trebuie achitata o taxa anuala de mentenanta, altfel domeniul „.ro” nu va mai functiona.

La acest moment, site-ul Administratiei Pietelor este programat la stergere automata (PendingDelete).

Speram ca cei de la APT, afland ca au ramas fara site, vor plati taxa, pentru ca domeniul, la 90 de zile de la data expirarii, sa nu fie sters din baza de date a Registrului roman de domenii (ROTLD) si sa devina, din nou, disponibil pentru inregistrare. In acel moment oricine va putea inregistra domeniul Administratiei Pietelor, pe principiul „primul venit primul servit”.

Comentarii