stiri Braila – debraila.ro

ADIO, puncte termice in paragina! | Primarul: „DEMOLATE si transformate in LOCURI DE PARCARE pentru braileni”

Punctele si centralele termice abandonate din municipiu vor fi demolate, urmand ca in locul lor sa fie construite locuri de parcare. Anuntul a fost facut de primarul Marian Dragomir in plenul Consiliului Local Municipal, unde au fost votate in unanimitate doua proiecte de hotarare legate de gestionarea „mostenirii” fostului CET.

Astfel, consilierii locali municipali au fost de acord cu prelungirea pana la sfarsitul anului a contractelor de inchiriere pentru spatiile in care se desfasoara activitati economice. Totodata, a fost aprobata lista punctelor si centralelor termice libere de sarcini, care, aflate in stare avansata de degradare, au devenit adevarate focare de infectie.

„Stim cu totii ca fostele centrale termice nu au apartinut Primariei. Ele au fost preluate de curand. Toti cei care au avut grija de centralele termice si desfasoara o activitate, au angajati in aceste centrale si s-au implicat in ceea ce inseamna intretinerea si renovarea lor – sunt aproximativ 14 astfel de centrale, vor ramane cu acelasi obiect de activitate pana la expirarea contractului, urmand ca apoi sa parcurgem procedura legala. Din pacate, nu toti chiriasii au manifestat aceeasi intentie si interes in a proteja bunul pe care il aveau inchiriat”, a explicat primarul Marian Dragomir.

Totodata, edilul a vorbit si despre planul pe care municipalitatea il are in legatura cu spatiile abandonate din cartiere, precizand ca, desi procedura nu este simpla si nici de scurta durata, punctele si centralele termice trebuie sa devina istorie.

„De fiecare data s-a sustinut ca Primaria sa intervina, dar, atat timp cat nu eram proprietarii lor si nu ne fusesera date in administrare, nu puteam face acest lucru. Acum, am venit si am propus Consiliului Local Municipal ca aceste centrale termice, care sunt intr-o stare deplorabila, focare de infectie ce pot pune in pericol viata cetatenilor, sa fie demolate si transformate in locuri de parcare pentru braileni. Nu a existat niciun interes privind atribuirea lor pe diverse forme de licitatii, mai mult sau mai putin dubioase, deoarece am pus pe primul plan interesul cetateanului, pentru ca fosta centrala termica din imediata vecinatate a blocului sa se transforme in spatiu de parcare. Sunt etape legale care trebuie parcurse, dar iata ca sunt primii pasi pentru demolarea acelor mastodonti care nu sunt ceea ce ne dorim noi sa existe intre blocuri”, a declarat Dragomir.

Cele 70 de puncte si centrale termice ale fostului CET au fost preluate de Primarie la inceputul acestui an, aflandu-se in administrarea Serviciului de Utilitate Publica de Administrare a Fondului Locativ si a Cimitirelor.

Comentarii