stiri Braila – debraila.ro

ADAPOST PESCARESC, pe malul Dunarii, pe un teren viran: spatii pentru barci, pescari si pestii capturati | Dragomir: „Un alt proiect care va fi finantat din bani europeni”

Primaria Braila a reusit sa obtina finantare europeana pentru un proiect care va transforma radical o zona importanta de pe malul Dunarii. Mai exact, pe terenul aflat vis-a-vis de Clubul „RaAy” va fi construit un adapost pescaresc ultra-modern.

Valoarea investitiei se ridica la peste jumatate de milion de euro, potrivit primarului Marian Dragomir, care a oferit mai multe detalii cu privire la contractul semnat in urma cu doar cateva zile. Prin intermediul unui text publicat pe o retea de socializare, edilul a anuntat faptul ca municipalitatea urmeaza sa organizeze licitatia pentru construirea adapostului pescaresc.

„Consider ca este o mare reusita tinand cont de faptul ca o zona parasita si insalubra isi va schimba total infatisarea. Adapostul va oferi posibilitatea dezvoltarii unui mediu favorabil pescarilor care practica pescuitul comercial pe Dunare, in zona municipiului si a localitatilor riverane din apropiere. Este categoric o reusita si pentru ca vorbim de un alt proiect care va fi finantat din bani europeni, pe langa reabilitarea Castelului de Apa, modernizarea bulevardului Independentei sau investitiile in scoli, gradinite sau crese”, a declarat Dragomir.

Complexul de 1.100 mp va cuprinde un spatiu destinat depozitarii pentru 30 de ambarcatiuni pescaresti – 15 la interior si 15 la exterior, un atelier pentru reparatii si un depozit pentru capturi. Totodata, in adapostul pescaresc va exista si o camera de odihna pentru pescarii comerciali – cu o capacitate de 4 paturi, un birou pentru personalul administrativ, o sala de sedinte cu capacitatea de aproximativ 30 de persoane, grupuri sanitare si dusuri,

Pescarii vor putea folosi in mod gratuit facilitatile oferite.

Comentarii