stiri Braila – debraila.ro

ACUZAȚII la adresa lui Dobrescu, fost șef al Poliției Făurei, adus de deputatul Popa în PNL și pus în funcții importante: „V-a promovat oare pentru datoriile rămase din vechi, când erați la Făurei?” | Consilierul județean Ichim (PSD), întrebare publică pentru Dobrescu

„Șeful de partid v-a promovat oare pentru datoriile rămase din vechi, când erați la Făurei?”. Este întrebarea pe care liberalul Florin Dobrescu (foto stânga), secretar de stat în Ministerul Muncii, a primit-o public din partea social-democratului Andrei Ichim, consilier județean (foto jos) – originar din Făurei.

Ichim face referire la trecutul profesional al lui Dobrescu, fost polițist de carieră și fost șef al Poliției Făurei – oraș de care este legat și deputatul Alexandru Popa (foto dreapta), fiul primarului comunei Cireșu și președintele PNL Brăila.

Dobrescu și politica

Pensionar din 2020, actualul secretar de stat de la „Muncă” a apărut în peisajul politic la sfârșitul anului trecut, când Popa anunța numirea acestuia în funcția de prefect al județului.

„Domnul Dobrescu este un om cu experienţă, a condus Poliţia oraşului Făurei timp de 9 ani, este un om în care am încredere”, declara deputatul la acel moment.

Ulterior, după ce a fost schimbat din funcția de prefect – la începutul acestui an, Florin Dobrescu a fost transferat de partid în Guvern, pe un fotoliu de secretar de stat la Ministerul Turismului și Antreprenoriatului. După aproximativ jumătate de an, liberalul a trecut la Ministerul Muncii, tot ca secretar de stat, funcția anterioară fiind preluată de un alt „adjunct” al lui Popa, respectiv Cătălin Canciu, fost inspector școlar general.

Dobrescu, Poliția Făurei şi Popa

Aproape 10 ani, mai exact în perioada octombrie 2007-noiembrie 2016, Florin Sergiu Dobrescu a condus Poliția din Făurei, oraș de care este strâns legat și deputatul Popa – și nu doar prin apropierea de domiciliul său, respectiv comuna Cireșu.

De exemplu, în aprilie 2016, un bărbat din Făurei l-a acuzat public pe actualul parlamentar PNL că „l-ar fi bătut pe bărbat cu bâta până l-a lăsat inconştient la pământ”, incidentul petrecându-se în fața unui local din oraș. Victima a povestit, la acel moment, într-un articol publicat de ziarul Obiectiv (foto jos), ce s-a întâmplat.

„Mi-am exprimat opinia în legătură cu ruda lui (n.r. unchiul lui Popa candida la Primăria Făurei). Am spus că nu cred că are vreo şansă să câştige alegerile locale, pentru că lumea îi ştie că au fost implicaţi de-a lungul timpului în diverse conflicte. Atunci am primit replică de la Alexandru: «Lasă că punem noi monopol şi pe Primăria din Făurei, şi pe voi, aşa cum am făcut la Cireşu»”, a declarat bărbatul pentru ziarul Obiectiv.

În cele din urmă, dosarul penal care îl viza pe actualul lider al PNL Brăila s-a încheiat, trei ani mai târziu, cu renunțarea la urmărirea penală, printr-o ordonanță a Parchetului de pe lângă Judecătoria Făurei.

Un alt episod violent în care apare numele lui Alexandru Popa s-a petrecut în anul 2014 – însă în fața unei discoteci dintr-o comună buzoiană, când un localnic a acuzat că a fost bătut. Atunci, potrivit presei centrale, Popa și fratele sau au fost implicați „într-o bătaie cu rangi și cuțite”, în anturajul lor aflându-se și Antonel Bardas, originar din comuna Ulmu, condamnat în anul 2008 la 8 ani de închisoare, după ce și-a ucis un vecin, iar pe un altul l-a înjunghiat.

Ichim și Dobrescu

Întrebarea pusă public lui Dobrescu de către consilierul județean Andrei Ichim (PSD) vine după ce PNL-istul, care este secretar de stat în Ministerul Muncii, a dat publicității un comunicat de presă în care preciza faptul că Făurei, „orașul meu de suflet, a devenit un adevărat focar de infecție”, subliniind că îl „doare” să vadă „dezastrul în care a ajuns”.

„Întreg orașul este îmbâcsit de gunoaie și luat în stăpânire de câinii vagabonzi, strânși în haite în toate cartierele. (…) Fiecare este pe cont propriu în Făurei. (…) Faureiul are neșansa de a avea un primar care nu iubește orașul, care își bate joc zilnic de locuitorii lui”, a declarat Dobrescu.

În replică, social-democratul Ichim, care locuiește în Făurei, l-a acuzat pe Florin Dobrescu că este „un executant al ordinelor șefului de partid de la județ, să dea bine pe Facebook”.

„Domnule secretar de stat cu pensie specială, vă beți cafeaua la minister și mai luați și un salariu foarte decent pentru a nu face nimic și doar a face campanie electorală din poziția pe care o ocupați. (…) Îl întreb pe domnul de câte ori a venit la Făurei în ultima vreme, dacă îi pasă atât de mult de oraș și cu ce a ajutat localitatea? Îmi amintesc că atunci când era prefect nici nu a călcat prin oraș. Mai multe fapte și mai puține vorbe, domnule liberal. Lăsați propagandă, mai sunt doi ani până la alegeri”, a arătat consilierul județean.

Comentarii