La ora actuala, in municipiu mai sunt doar 33 de persoane care primesc ajutor social in schimbul unor ore de munca prestate in folosul comunitatii, numarul reducandu-se drastic in ultimii ani. Mai mult decat atat, somajul nu depaseste 2%, iar peste 4.000 de noi locuri de munca au fost create anul trecut.
Cifrele au fost prezentate de primarul Marian Dragomir in cadrul unei conferinte de presa, edilul mentionand ca mai exista si aproximativ 100 de persoane asistate social care nu trebuie sa munceasca pentru a primi bani, in special minori, mame care isi cresc singure copiii sau persoane cu dizabilitati.
„Numarul persoanelor asistate social a fost redus foarte mult in ultima perioada si daca acum cateva luni de zile mai erau 64 – de la cele cateva sute sau mii din trecut, astazi mai sunt doar 33 de persoane asistate social cu drept de munca in municipiul Braila. La numarul populatiei din municipiu, a avea doar 33 de persoane asistate social cu drept de munca noi consideram ca este o performanta. Cred ca partea sociala trebuie sa se indrepte catre elevi, studenti, pensionari si persoane cu dizabilitati si mai putin catre persoane care au posibilitatea sa munceasca. Din cei 33 de asistati social cu drept de munca, 21 sunt barbati si 12 femei”, a declarat Dragomir.
Potrivit primarului, rata somajului in municipiu este de aproximativ 1,5%, raportat la faptul ca doar in anul 2018 investitiile din municipiu au generat peste 4.000 de noi locuri de munca.
„Anul trecut, conform informatiilor furnizate de Ziarul „Financiar”, in municipiul Braila s-au creat 4.095 de noi locuri de munca. Este o performanta, mai ales ca nu sunt luate in calcul si cele de anul acesta. Vreau sa multumesc tuturor celor din mediul privat care au contribuit la aceasta aperformanta, dar si celor din administratia locala sau centrala, care le-au dat avizele la timp si care le-au influentat in mod pozitiv dezvoltarea societatilor”, a mai aratat sursa citata.