stiri Braila – debraila.ro

250 de jandarmi vor fi pe strazi pana in a doua zi de Paste | De Inviere, jandarmii vor asigura ordinea la 24 de biserici si la manastirea din Lacu-Sarat

Cu prilejul Sarbatorilor Pascale, Inspectoratul de Jandarmi Judetean va intensifica masurile si actiunile specifice de asigurare a ordinii publice si sigurantei cetatenilor, urmarindu-se, in special, prevenirea faptelor antisociale, a celor care aduc atingere normelor de convietuire sociala.

In acest sens, in perioada 13-17 aprilie, aproximativ 250 de jandarmi vor executa misiuni de ordine publica, atat independent, cat si in cooperare cu politisti, participand la asigurarea masurilor de ordine publica in locuri aglomerate, cum ar fi bisericile, pietele sau garile.

Astfel, jandarmii braileni se vor afla in preajma lacaselor de cult, incepand de joi, 12 aprilie, pe timpul desfasurarii slujbelor religioase a Deniilor, iar, in Noaptea de Inviere, vor asigura ordinea si linistea publica in zona a 18 biserici din municipiu, sase din comune, precum si la Manastirea „Sfantul Pantelimon” din statiunea Lacu-Sarat.

Totodata, in aceasta perioada vor fi constituite rezerve de interventie, pregatite sa ia masurile necesare, in cel mai scurt timp, daca situatia o va impune.

Pentru asigurarea unui climat de liniste si siguranta a cetatenilor ce vor participa la manifestarile religioase, oamenii legii recomanda participantilor sa respecte indicatiile fortelor de ordine, sa evite implicarea in conflicte de orice natura, sa acorde o atentie deosebita bunurilor si obiectelor personale si sa manifeste atentie pe timpul deplasarii cu lumanarile aprinse.

De asemenea, Jandarmeria recomanda celor care sunt martorii savarsirii unor fapte de natura antisociala sa solicite ajutorul jandarmilor din dispozitiv sau sa apeleze numarul unic de urgenta 112.

Comentarii