stiri Braila – debraila.ro

25 de ani de ÎNCHISOARE pentru UCIGAȘUL bătrânei din Bordei Verde | Complicele, 12 ani de ÎNCHISOARE | Femeia a fost lovită cu un scaun în cap și înjunghiată în gât pentru UN TELEVIZOR și 0,5 litri de țuică

Sentință în cazul uciderii femeii de 77 de ani din satul Constantin Gabrielescu, comuna Bordei Verde.  Anul trecut, în noaptea de 31 august spre 1 septembrie, bătrâna a fost omorâtă de doi ciobani de 30 de ani și, respectiv, 22 de ani.

Tribunalul Brăila i-a condamnat pe cei doi indivizi la pedepse care însumează 37 de ani de închisoare.

Cu ultimele puteri, bătrâna s-a târât în curte, unde a murit

Potrivit anchetatorilor, cei doi bărbați care, surprinzător, nu au antecedente penale, inițial, și-au propus să fure vin din casa femeii pentru a bea. Individul de 30 de ani o cunoștea pe bătrână.

„Victima a auzit zgomot în curte, a deschis ușa imobilului și i-a întrebat ce caută în curtea ei, cerându-le să plece. Inculpații s-au apropiat de victimă și când aceasta a încercat să închidă ușa de la intrare au proptit-o cu piciorul și cu mâna și astfel au pătruns în locuința victimei. Fiind sub influența alcoolului și iritat de atitudinea victimei, inculpatul de 30 de ani a luat din locuința victimei un scaun de lemn și cu acesta i-a aplicat victimei mai multe lovituri în zona capului, victima căzând la pământ amețită, iar apoi a luat un cuţit pe care l-a găsit pe masa din hol şi i-a aplicat mai multe lovituri cu cuţitul în special în zona gâtului”, a notat procurorul de caz în rechizitoriu.

După ce au văzut că victima nu mai mișcă, cei doi bărbați au furat un televizor și o sticlă de 0,5 litri cu alcool și s-au făcut nevăzuți.

„Victima, fiind foarte grav rănită în zona capului şi gâtului, şi-a mai revenit pentru scurt timp, a reuşit să iasă din casă în curte prin uşa din spate a imobilului, a mai făcut cu mare dificultate câţiva paşi prin curte şi s-a prăbuşit la câţiva metri distanţă de locuinţa sa, fiind găsită decedată în curte a doua zi”, a mai arătat sursa citată.

Tânărul de 22 de ani a fost trimis în judecată pentru complicitate la omor calificat și tâlhărie calificată.

Sentința Tribunalului Brăila

Bărbatul de 30 de ani a fost condamnat la 22 de ani de închisoare pentru omor calificat și 9 ani de închisoare pentru tâlhărie calificată, iar după contopire a rămas cu o pedeapsă de 25 de ani de închisoare.

În același timp, complicele său a primit o pedeapsă de 10 ani și 4 luni de închisoare pentru complicitate la omor calificat și 5 ani de închisoare pentru tâlhărie calificată. După contopire, pedeapsa finală a rămas de 12 ani de închisoare.

Comentarii