stiri Braila – debraila.ro

150 de elevi au plantat peste 170 de copaci în Lacu-Dulce și Comorofca | Primarul Dragomir: “Continuăm în toate cartierele!”

150 de elevi de la Colegiile Naționale “Murgoci” și “Perpessicius” au plantat, vineri, peste 170 de arbori în cartierele Lacu-Dulce și Comorofca. Acțiunea a fost organizată de Primăria Brăila și Inspectoratul Școlar Județean.

În total, 174 de pomi din Pepiniera Seroplant au fost plantați, respectiv 86 de copaci din specia Frasinus Ornus Meczek (Frasin Ornamental Mojdrean), 33 platani, 30 tei și 24 meri decorativi.

Acțiunile de plantare realizate de elevi vor continua în toate cartierele, potrivit unui anunț al primarului Marian Dragomir.

“MULȚUMESC elevilor și profesorilor care au participat azi și celor de la liceele, școlile și grădinițele care vor participa în perioada următoare. Această colaborare frumoasă a fost posibilă prin implicarea doamnei Elena Tudor, noul Inspector Școlar General.
Abia acum s-a reluat după mulți ani colaborarea între Primăria Brăila și Inspectoratul Școlar Județean cu un singur scop – interesul elevilor și modernizarea!”, a precizat edilul pe o rețea de socializare.

Dragomir a mai menționat că din luna septembrie 2016 și până în prezent, în municipiu, au fost plantați aproximativ 20.000 de arbori.

Este prima colaborare între Primărie și ISJ după mulți ani, ținând cont de războiul politic dus de liberalul Cătălin Canciu – fost inspector școlar general cu social-democratul Marian Dragomir, primarul municipiului. Acum, ISJ are la conducere o persoană apolitică, în persoana Elenei Tudor, fost director al Liceului “Iorga”.

Comentarii