stiri Braila – debraila.ro

10 incendii in judetul Braila, in weekendul de Paste: 3 locuinte au ars! | Pompierii s-au luptat cu focul si pe camp

In weekendul de Paste, mai exact in perioada 17-20 aprilie, echipajele Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Dunarea” au intervenit pentru lichidarea si limitarea a nu mai putin de zece incendii.

Potrivit ISU, este vorba de sapte incendii de vegetatie uscata: doua incendii in municipiu, unul pe drumul european 584, la km 8 si cate unul in localitatile Surdila Gaiseanca, Dudesti, Visani, si Gemenele. A ars vegetatie uscată pe o suprafata de aproximativ sase hectare.

Cauzele probabile care au dus la producerea celor sapte incendii au fost focul deschis in spatii deschise sau fumatul in locuri neamenajate.

Totodata, pompierii au intervenit si la locuinte care au fost cuprinse de foc:

Pe 20 aprilie, la ora 10:40, Detasamentul 1 de Pompieri Braila a stins un incendiu la o locuinta de pe str. Rahova din municipiu. A ars un frigider si s-a degradat zugraveala si bunurile dintr-o bucatarie si un dormitor. Cauza probabila de producere a incendiului a fost o candela aprinsa lasata nesupravegheata.

Cateva ore mai tarziu, la ora 17:10, tot un echipaj din cadrul Detasamentului 1 a intervenit cu o autospeciala de stingere cu apa si spuma pentru limitarea si lichidarea unui incendiu la o anexa gospodareasca de pe raza localitatii Vadeni. Au ars o usa de lemn, doua tocuri din lemn la o magazie, aprox. 500 kg lemne de foc si 200 kg cereale. Cauza probabila: o lumanare aprinsa lasata nesupravegheata.

La ora 21:25, Garda de Interventie Faurei a fost prezenta la datorie, cu doua autospeciale de stingere cu apa si spuma, pentru stingerea unui incendiu la o locuinta din Ciresu. A ars locuinta construita din paianta, cu o suprafata de aproximativ 80 mp., si bunurile din aceasta. Cauza probabila: un scurtcircuit la un frigider.

Din fericire, la niciunul dintre incendii nu s-au inregistrat victime.

Comentarii