stiri Braila – debraila.ro

1 an si 4 luni cu suspendare pentru italianul care l-a impuscat pe Georgian Ene | Braileanul incerca sa jefuiasca o vila din Valsamoggia

Sentinta a justitiei italiene: barbatul care, la sfarsitul anului 2019, l-a impuscat pe Georgian Ene, un tanar din orasul Ianca, a fost condamnat la inchisoare cu suspendare. Braileanul, in varsta de 32 de ani, a fost ucis in timp ce incerca sa jefuiasca o vila istorica din oraselul Valsamoggia. Cel care a tras era paznicul impresionantului imobil.

Procurorii au cerut 2 ani de inchisoare, insa Tribunalul din Bologna l-a condamnat pe italianul de aproape 70 de ani la 1 an si 4 luni de inchisoare cu suspendare, dar si plata unei sume de 10.000 de euro ca despagubire. Sentinta va fi atacata de paznic.

„Se pare ca faceau parte dintr-o banda criminala activa in toata Europa, cu oameni cu antecedente pentru tentativa de crima. Se pare ca si victima a avut antecedente in tara sa, o condamnare pentru jaf in Spania si vom cere procurorului ca acestea sa fie depuse la dosar”, a declarat avocatul italianului, citat de GazetaRomaneasca.com.

In noaptea de 4 spre 5 decembrie 2019, Stefano Natalini, paznic la Villa Gessa, la Bazzano, a auzit zgomote suspecte in apropierea vilei, iesind la fereastra si tragand cinci focuri de arma cu un revolver detinut legal. Unul dintre gloante l-a lovit in torace pe Georgian Ene, care a murit pe loc, in timp ce complicii sai au reusit sa fuga, fara sa fie identificati nici pana in prezent.

Spre dimineata, paznicul a gasit cadavrul braileanului in gradina vilei.

La acel moment, Matteo Salvini, fost viceprim-ministru si ministru de Interne al Italiei, si-a exprimat solidaritatea cu italianul care l-a impuscat pe tanar: „Daca in loc sa se faca hot, s-ar fi facut muncitor, mecanic sau politist, nu risca sa moara, sunt riscuri legate de profesia de hot!”

Comentarii