stiri Braila – debraila.ro

Zid in jurul Olgutei Crivat, director de ingrijiri al Spitalului Judetean si fosta sefa peste angajari | Asistentii sefi cer sa ii fie prelungit mandatul: „A fost o perioada de mari transformari, benefica spitalului”

Cu doar cateva zile inainte ca Olgutei Crivat, directorul de ingrijiri al Spitalului Judetean, sa ii ajunga la final contractul, o scrisoare deschisa, semnata de zeci de asistenti sefi si coordonatori din Spitalul Judetean, a fost data publicitatii. Se cere mentinerea in functie a lui Crivat pana la ocuparea prin concurs al fotoliului de director.

Semnatarii sustin ca fosta sefa a angajarilor (n.r. Crivat a fost ani de zile presedintele comisiilor de concurs) „a dat dovada, pe toata perioada mandatului, de competenta profesionala” si „a avut o foarte buna comunicare cu personalul subordonat”.

Mai mult decat atat, in scrisoare se afirma ca „perioada celor 7 ani, in care doamna Olguta Crivat a detinut functia de director de ingrijiri, a fost o perioada benefica spitalului, de mari transformari, in care s-a produs o alta perspectiva de abordare si de rezolvare eficienta a problemelor pe care le presupune o astfel de unitate adminsitrativa”.

Recent, presedintele Consiliului Judetean, social-democratul Francisk Iulian Chiriac, a anuntat ca, dupa ce medicului Mihail Iugulescu ii va expira mandatul de manager al Spitalului Judetean, va numi un manager interimar, care va propune un nou director de ingrijiri.

Potrivit unor surse, in locul lui Crivat, director de ingrijiri va fi Virginica Luisa Guta, asistent principal si vicepresedinte al Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali – Filiala Braila. Guta este o apropiata a viitorului manager interimar Delia Rasnoveanu.

Comentarii