stiri Braila – debraila.ro

VOR SUNA SIRENELE la Braila! | Exercitiu in caz de accidente la constructii hidrotehnice

Marti, 29 ianuarie, in intervalul orar 09:00 – 17:00, o comisie formata din reprezentanti ai SC Hidroelectrica – sucursala Hidrocentrale „Bistrita” Piatra Neamt si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Dunarea” va efectua un exercitiu de verificare a audibilitatii sirenelor din cadrul sistemului de avertizare-alarmare a populatiei in caz de accidente la constructii hidrotehnice situate in aval de barajul Izvorul Muntelui.

Vor fi „probate” sirenele amplasate in municipiul Braila, la Scoala Gimnaziala „Aurel Vlaicu” si Caminul de batrani din statiunea Lacu-Sarat, dar si cele din localitatile Ariciu, Vadeni, Vamesu, Voinesti, Latinu, Cotu Lung si Cotu Mihalea.

Pentru a evita efectul de „panica’, activitatea a fost comunicata Comitetelor Locale pentru Situatii de Urgenta, astfel incat, populatia din zonele de audibilitate ale sistemului de avertizare-alarmare sa fie informata despre desfasurarea exercitiului.

In cazul unui accident la constructiile hidrotehnice din aval de barajul amintit, autoritatile locale si populatia din judetele Braila, Galati si Vrancea vor fi avertizate in timp operativ prin sistemul respectiv, acesta fiind actionat din punctul de comanda amplasat la CHE Movileni, judetul Galati.

Precizam ca pe teritoriul judetului sunt amplasate 36 de sirene in municipiul Braila si comunele Chiscani, Maxineni, Movila Miresii, Romanu, Salcia Tudor, Scortaru Nou, Traian, Tudor Vladimirescu si Vadeni.

Comentarii