stiri Braila – debraila.ro

Viorel Botea s-a intors la Inspectoratul Scolar Judetean, insa ca adjunct | Canciu, fostul sef al ISJ: „E un om lipsit de caracter”

Consilierul judetean Viorel Botea, presedintele Organizatiei Judetene PMP, a fost numit, vineri, inspector scolar general adjunct, hotararea apartinandu-i ministrului Educatiei. Este vorba despre un mandat interimar, valabil pana la organizarea concursului pentru ocuparea functiei, dar nu mai tarziu de 31 august 2018.

Botea, care a fost si inspector scolar general – intre 2009 si 2012, ocupa astfel fotoliul Danielei Turcu, adjunctul demis zilele trecute – la pachet cu „generalul” Catalin Canciu, dupa ce au obtinut calificativul „nesatisfacator” la evaluarea anuala a activitatii manageriale.

Trebuie precizat faptul ca fostul sef al ISJ a reclamat o executie politica, afirmand ca isi va cauta dreptatea in instanta.

Totodata, Canciu a comentat si numirea lui Botea la varful invatamantului brailean, lasand sa se inteleaga faptul ca decizia de la Bucuresti a tinut cont de un „calcul politic”, noul adjunct de la ISJ fiind liderul filialei PMP si parte a majoritatii formate in jurul PSD la Consiliul Judetean.

„De astazi, pentru mine PSD Braila reprezinta distrugatorul scolii brailene. Faptul ca acest domeniu functiona bine, nu a interesat in niciun fel. Calculul politic si votul din Consiliul Judetean este mult mai important. Sa va fie rusine!”, a precizat Canciu pe o retea de socializare.

Fostul inspector scolar general l-a atacat dur pe Viorel Botea intr-o declaratie pentru Ziarul Obiectiv: „Viorel Botea este un om lipsit de caracter. Un om lipsit de caracter fata de colegii lui, pe care i-a denigrat de cate ori a avut ocazia, in special pe mine, a denigrat Inspectoratul Scolar Judetean. Este in doua-trei procese cu ISJ, a facut orice sa murdareasca imaginea invatamantului brailean.”

La sefia ISJ a ramas, tot ca interimar, adjunctul Dan Gheorghita, fratele consilierului municipal Daniela Radulescu, presedintele Organizatiei Judetene ALDE.

Comentarii