stiri Braila – debraila.ro

VIDEO | Vaduva neagra din Lanurile | Capul si picioarele sotului au dus-o pe Mariana in spatele gratiilor: „Nu i-am facut nimic!”

Parasita peste noapte de sotul violent, Mariana, o femeie aflata la a doua casnicie, si-a vazut mai departe de viata. A respectat dorinta barbatului, care a sunat-o din Germania, si s-a mutat din casa in care locuiau de ani buni. A lasat totul in trecut pana in ziua in care trecutul a ajuns-o din urma si i-a demontat minciunile.

Fost gardian in comuna Viziru, Mihalache Lupu din localitatea Lanurile fusese dat disparut de una dintre surorile sale la inceputul anului trecut. Avea 54 de ani. Sotia, cu 20 de ani mai tanara, le-a spus tuturor, inclusiv politistilor, ca a plecat la munca in strainatate. A iesit pe poarta avand in buzunar buletinul si telefonul.

Oamenii legii au anchetat cazul. Femeia a trecut testul poligraf si niciun indiciu care sa-i contrazica povestea nu a iesit la iveala. Nici cainii folositi pentru depistarea cadavrelor nu au fost de folos. Braileanul, zis „Meluta”, si-ar fi luat lumea in cap si toti cei care l-au cunoscut s-au obisnuit cu gandul ca undeva, peste granita, a inceput o viata noua.

In weekend, la aproape doi ani de la disparitie, rudele lui Mihalache Lupu au hotarat sa faca curatenie generala in gospodaria care fusese lasata prada balariilor. Au tocmit doi tineri si n-au scos doar casa la lumina, ci si adevarul. In sopron, invelite in cearceafuri, au gasit picioarele barbatului, cu pijamale si sosete. In WC erau aruncate mai multe articole vestimentare, pe care, potrivit spuselor sotiei, „disparutul” le-ar fi purtat cand a plecat in Germania, dar si celularul si actul de identitate.

Alertati, politistii au luat la puricat casa. In pod, intr-un sac, au dat peste craniu, caruia ii lipseste mandibula.

Suspectul principal: sotia parasita! L-ar fi transat si apoi ar fi pus in scena disparitia.

„Femeia, in varsta de 34 de ani, este banuita ca, in cursul lunii decembrie 2016, si-ar fi ucis sotul, dupa care i-ar fi dezmembrat cadavrul. In cauza se continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunilor de omor in conditii de violenta in familie si profanare de cadavre”, a declarat Laura Belciugan, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean.

Anchetatorii au retinut-o pentru 24 de ore, duminica seara, iar apoi au prezentat-o instantei cu propunere de arestare preventiva.

Desi a sustinut sus si tare ca nu este vinovata, judecatorul de drepturi si libertati a trimis-o in spatele gratiilor pentru 30 se zile. Ramane de vazut daca Mariana va contesta decizia la Curtea de Apel Galati.

„Faptul ca ma batea nu era motiv sa-l omor eu. Nu i-am facut nimic!”, le-a spus Mariana jurnalistilor pe scarile Parchetului.

Se pare ca, la inceputul lui 2017, mirosurile pestilentiale din gospodarie ar fi anihilat abilitatile cainilor politisti.

Comentarii