stiri Braila – debraila.ro

VIDEO | Un brailean de aproape 50 de ani cultiva CANNABIS in ghivece, in pivnita | Imagini de la perchezitiile procurorilor DIICOT

Un brailean de 49 de ani a ajuns in fata judecatorilor, cu propunere de arestare preventiva, dupa ce a fost retniut de procurorii antimafia, care il acuza de trafic de droguri de risc, in forma continuata. Mai exact, Costel Dumitru cultiva cannabis in propria locuinta.

In cauza, sustin procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Braila, exista suspiciunea rezonabila ca, in perioada mai 2016 – aprilie 2017, in mod repetat, inculpatul a cultivat droguri de risc, fara drept, infiintand mai multe culturi de cannabis la domiciliul sau precum si la subsolul unei locuinte in care locuia fara forme legale.

„In urma cercetarilor efectuate in cauza s-a constatat ca inculpatul a modificat ilegal instalatia electrica a locuintei, pentru a disimula consumul mare de energie necesar administrarii culturii”, mai aratat anchetatorii.

Joi, 6 aprilie, procurorii DIICOT – B.T. Braila, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate, au efectuat o perchezitie la locuinta inculpatului, situata pe raza municipiului Braila, ocazie cu care a fost descoperita o cultura in-door de cannabis cu 23 de plante aflate in diferite stadii de dezvoltare, cultivate in ghivece, instalatii necesare intretinerii culturii, ingrasaminte si alte substante utile dezvoltarii acesteia precum si cantitatea de 626 de grame de cannabis.

Comentarii