stiri Braila – debraila.ro

VIDEO Sotii Oprea, condusi pe ultimul drum / „Sa-l fi adus aici pe criminal, sa vada durerea si lacrimile”

Sute de persoane i-au condus, joi, pe ultimul drum, pe sotii Florian si Nicoleta Oprea, ucisi in carnagiul din statia de autobuz de la TUG.

Rude sfasiate de durere si vecini care nu se mai puteau opri din plans au urmat sicriele pana la Biserica „Sf. Filofteia” din Chercea, cartierul unde locuiau cei doi. In fata cortegiului funerar, colegii de scoala ai baietelului ramas orfan din cauza unui sofer inconstient au purtat coroanele de flori pe care stateau scrise mesajele de ramas-bun ai celor apropiati.

Slujba religioasa a fost oficiata de Inalt Prea Sfintitul Casian, Arhiepiscopul Dunarii de Jos, alaturi de un sobor de sase preoti, toti marcati de tragedia care a cutremurat o tara intreaga.

„Sa-l fi adus aici pe criminal, sa vada durerea si lacrimile. Sa-l fi adus la fiecare inmormantare, sa vada ce nenorocire a provocat. Chiar daca legea il va pedepsi, nimeni nu ii va aduce inapoi. Nu exista pedepasa pentru ce s-a intamplat”, ne-a spus, extrem de revoltat, un barbat, ruda cu sotii Oprea.

Toti cei care stateau in afara bisericii, oameni din cartier, care ii stiau din vedere pe Florian si Nicoleta, vorbeau despre baiatul de 10 ani, caruia nimeni nu ii va putea inlocui parintii.

„Auzeam rudele ca spuneau de cel mic, ca ii va astepta pe parinti in fata scolii, cand se termina orele, si am inlemnit. Am si eu o fetita de 12 ani si nici nu vreau sa ma gandesc. E de nevorbit, domnule, asta e de plans si de urat, ca poate o sa infunde puscaria nenorocitul ala”, ne-a declarat o femeie care locuieste la cateva strazi de biserica.

Tot astazi au fost conduse pe ultimele drum si celelalte doua victime ale teribilului accident, Nicoleta Pirlog si Madalina Iosub.

Comentarii