stiri Braila – debraila.ro

VIDEO | Scandalul de la Piata Mare s-a lasat cu dosar penal | Politistul agresiv si taximetristul cu droguri in cazier

Un taximetrist care, in urma cu doi ani, a tinut prima pagina a ziarelor, dupa ce s-a aruncat de la etajul IV al unui bloc din cartierul Vidin, il acuza pe un politist ca l-ar fi agresat. Motivul: Ionut Eparu (foto), in vasrta de 30 de ani, i-a cerut agentului de la Biroul Ordine Publica sa se prezinte, fapt care l-a scos din sarite pe omul legii.

Politistii de la Compartimentul Control Intern din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean s-au sesizat din oficiu, cazul transformandu-se in dosar penal pentru purtare abuziva. Cercetarile derulate sub supravegherea Parchetului de pe langa Tribunal privesc, cel putin deocamdata, doar fapta, nu si persoana agentului de la OP.

In noaptea de luni spre marti, in jurul orei 02:30, tanarul se afla in timpul serviciului, in statia de la intersectia Dorobantilor cu 1 decembrie 1918, la doi pasi de blocul unde locuieste. Taximetristul povesteste ca, la un moment dat, a aparut un echipaj format din doi agenti, un barbat si o femeie, politistul cerandu-i sa se legitimeze.

„Politia oprise pentru ca erau niste oameni ai strazii care consumau alcool si faceau scandal. Cu ceva timp in urma, ii amendasera si Jandarmeria. Apoi, din senin, politistii au venit la noi. Nu a zis buna seara, nu a zis cum il cheama, dar ne-a cerut buletinele. Eu l-am rugat sa imi spuna cum il cheama, cum e normal, iar apoi ma prezint si eu. Domnul politist a devenit iritat, iar eu am dat drumul la filmare. a venit la mine si mi-a bagat mana in gat! Cand a vazut ca filmez, s-a retras. Mi-a pus mana la spate, mi-a pus catuse, m-a pus la perete, apoi a cerut intariri”, ne-a declarat barbatul.

Totodata, tanarul relateaza faptul ca politistul, pe care banuieste ca il cheama Podaru, ar fi vrut sa stearga filmarea, luandu-i telefonul mobil atunci cand, in timpul actiunii de imobilizare, i-a cazut din mana.

„El mi-a luat telefonul, dar nu l-a putut debloca, pentru ca il aveam pe amprenta. In cele din urma m-au dus pe Ana Aslan (n.r. strada), dupa ce au venit si alte echipaje”, a mai precizat sursa citata.

In sediul Politiei Municipiului, taximetristul ar mai fi avut un conflict verbal cu agentul de la Ordine Publica, iar, in cele din urma, a fost lasat sa plece, insa numai dupa ce a fost amendat cu 500 de lei, pentru ca „a facut scandal in loc public, prin strigate si larma”.

„Mi-au dat drumul la catuse, iar agentul m-a intrebat daca am facut puscarie. Cand i-am zis ca nu, mi-a zis ca o sa aiba grija sa fac. A pus-o pe politista sa faca procesul verbal, pentru ca tot n-a vrut sa-mi spuna cum se numeste. Nu m-a batut, dar mi-a bagat mana in gat si nu este normal asa ceva. Eu o sa contactez un avocat si o sa vad ce e de facut. El trebuia sa ma apere, nu sa ma tranteasca”, a conchis Eparu.

Dupa cum am amintit, tanarul a devenit cunoscut opiniei publice la sfarsitul anului 2016, cand, dupa o tentativa de sinucidere esuata, s-a aruncat in gol de la etajul IV al blocului unde locuia impreuna cu sotia. Atunci, soacra lui Eparu afirma ca barbatul ar fi batut-o: „Este foarte agitat, este consumator! Stam in teroare, cu frica!”.

In 2015, taximetristul a fost condamnat la 1 an si 6 luni de inchisoare cu suspendare pentru efectuarea fara drept de operatiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Comentarii