stiri Braila – debraila.ro

VIDEO | Procurorii DIICOT au batut cu „berbecul” in usile unor proxeneti din Braila si Galati: 350.000 de euro de la fete plecate in Spania, Irlanda, Belgia, Olanda si Germania!

Procurorii antimafia au descins, in acelasi timp, in Braila si Galati, efectuand opt perchezitii domiciliare pe raza celor doua municipii. Actiunea coordonata de DIICOT – Serviciul Teritorial Galati s-a desfasurat in dimineata zilei de 9 februarie. 

Au fost vizati mai multi indivizi acuzati de trafic de persoane, trafic de minori si proxenetism. Patru barbati au fost retinuti si prezentati Tribunalului Galati cu propunere de arestare preventiva pentru o perioada de 30 de zile.

„In perioada august 2013 – februarie 2021, inculpatii au recrutat, prin metoda „Loverboy”, tinere minore si majore pe care le-au cazat in locuintele lor si in alte locatii intermediare si, ulterior, prin mentinere in eroare, prin constrangere fizica si psihica si santaj emotional, prin ingradirea libertatii de miscare si comunicare, le-au exploatat prin obligarea la practicarea prostitutiei in Spania, Irlanda, Belgia, Olanda, Germania, obtinand profituri importante din aceste activitati”, mentioneaza procurorii DIICOT.

Potrivit anchetatorilor, in cazul victimelor minore, indivizii le-au extras din mediul familial si, in asteptarea implinirii varstei de 18 ani, le-au cazat in locatii intermediare, asigurandu-se ca acestea nu iau contact intre ele si ca rup legatura cu familia.

Procurorii au reusit sa identifice noua victime minore si majore, de pe urma carora inculpatii au obtinut aproximativ 350.000 de euro.

In urma celor opt perchezitii, au fost identificate si ridicate inscrisuri/documente de interes, telefoane mobile, bijuterii, ceasuri de lux, precum si suma de 2.500 euro.

Comentarii