stiri Braila – debraila.ro

VIDEO | Primaria A DARAMAT cu buldozerul o coliba aflata la intrarea in Braila, dinspre Galati

Coliba aflata pe un teren situat langa soseaua dig Braila-Galati a fost demolata cu buldozerul, joi dimineata, de o echipa de la Serviciul de Utilitate Publica si Gospodarire Locala, insotita de politisti locali.

Ordinul desfiintarii constructiei de lemn, ridicata fara autorizatie pe terenul proprietate privata a municipiului Braila a fost dat de primarul Marian Dragomir.

Terenul respectiv este concesionat de Primaria Municipiului societatii comerciale IDEOTRANS SRL, cu sediul in municipiu, servind ca „depozit” de deseuri inerte rezultate din constructii si demolari, deseuri vegetale si deseuri voluminoase.

In perioada 2016 – 2018, Politia Locala a aplicat peste 53 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de aproximativ 18.550 lei, persoanelor fizice care au fost depistate incalcand normele legale privind depozitarea deseurilor. Totodata, firma a fost sanctionata contraventional cu amenzi de 7.000 lei, in perioada septembrie 2017 – martie 2018, deoarece nu s-a conformat somatiilor de a igieniza terenul.

Mai mult decat atat, in baza art. 9 din Legea 155/2010 privind atributiile Politiei Locale in domeniul Protectiei Mediului, a fost sesizata Garda Naaională de Mediu – Serviciul Comisariatului Judetean, care, in urma controlului intreprins, a sancsionat IDEOTRANS SRL cu amenda in valoare totala de 50.000 lei, pentru incalcarea prevederilor OUG nr. 195/2005 privind protectia mediului.

Comentarii