stiri Braila – debraila.ro

VIDEO | Orban, la Bazinul olimpic din Braila | Premierul, insotit de candidatii PNL-Braila Noua la Primarie si sefia CJ, a inspectat stadiul lucrarilor

Premierul Ludovic Orban a vizitat, miercuri, santierul Bazinului olimpic de inot din municipiul Braila, obiectiv la care lucrarile au demarat in primavara anului 2015. De atunci, constructorul a amanat de nenumarate ori termenul de finalizare, cel initial fiind in luna martie 2016.

De data aceasta, directorul general al „Midanne Invest Grup Bucuresti”, firma care a castigat licitatia, a promis, de fata cu premierul, ca bazinul va fi gata „spre sfarsitul anului”.

„Din pacate, proiectul a durat mai mult din motive care nu au depins de noi. Am avut surprize, pentru ca a fost necesar sa schimbam proiectul. Prima data am avut probleme cu panza freatica, pentru ca a fost mult mai sus decat o aveam in studiile facute. Intarzierile sunt dictate de faptul ca, in timpul iernii, a trebuit sa nu lucram, pentru ca temperaturile sub 5 grade ridicau probleme asupra calitatii lucrarii”, a explicat Dan Nechifor.

In timp ce directorul firmei de constructii ii prezenta stadiul lucrarilor la bazin, premierul Ludovic Orban a fost surprins de faptul ca gresia folosita este importata, antreprenorul explicandu-i ca in Romania nu se fabrica acest tip de gresie portelanata.

Ludovic Orban: „Dar la noi nu e gresie pentru bazine?” 

Reprezentant constructor: „Nu, imi pare rau. Toate materialele sunt din import. La noi nu sunt producatori care sa faca asa ceva!”

Orban a vrut sa vada cu ochii lui gresia adusa din Spania, iar un lucrator a venit imediat cu mai multe modele.

„Uite ce rugozitate are!”, a exclamat premierul in timp ce pipaia gresia care nu absorabe apa.

La finalul vizitei, Ludovic Orban si-a exprimat speranta ca firma se va tine de cuvant si va finaliza investitia care se ridica la aproximativ 8 milioane de euro la sfarsitul anului. Bazinul este finantat de Compania Nationala de Investitii si Primaria Braila.

De la minutul 1:50 …

 

Comentarii