stiri Braila – debraila.ro

VIDEO Marius Negoita, salvat de targa / Politistii si jandarmii s-au chinuit sa-l urce in sala de judecata

Marius Negoita a fost adus cu o ambulanta la Tribunal, fiind asezat apoi pe o targa, in fata Palatului Justitiei, in asteptarea judecatorului care trebuia sa confirme mandatul de arestare.

Aproximativ 10 minute a stat soferul din „statia mortii” pe targa, flancat de doi politisti, in timp ce alti oameni ai legii incercau sa-l convinga pe judecator sa coboare pentru a-l audia, motivand imposibilitatea de a il urca in sala de judecata. Politistii s-au lovit de un refuz, judecatorul cerand ca Negoita, care a cerut externarea, sa fie prezent in sala.

Zis si facut. Politistii au cerut ajutorul jandarmilor, care l-au carat practic pe umeri pe barbatul de aproximativ 130 de kilograme. In cele din urma, dupa cateva zeci de minute de audieri, judecatorul a confirmat arestarea preventiva, hotarand incarcerarea lu Negoita in Penitenciarul-Spital Rahova.

Conform unor surse, judecatorul a apreciat ca detentia in Arestul Politiei Braila este „total nepotrivita” pentru starea de sanatate a inculpatului, desi a refuzat categoric sa mentina aprecierile magistratului de la Judecatorie, care nu vedea posibil decat arestul la domiciliu.

UPDATE 14:00 / Negoita a fost ridicat de politisti de acasa, unde se afla in arest la domiciliu, si transportat cu o ambulanta la Tribunal, de unde, dupa ce i se va confirma mandatul de arestare, va fi dus in Arestul Politiei.

Barbatul nu a declarat nimic, refuzand sa raspunda la intrebarile jurnalistilor.

10:30 / Marius Negoita, soferul care a ucis cinci persoane in statia de autobuz de la TUG, a fost arestat preventiv. Judecatorul de drepturi si libertati de la Tribunalul Braila a admis contestatia procurorului de caz, schimband masura arestului la domiciliu, stabilita de Judecatorie, in cea a arestului preventiv. Judecatorul care a solutionat contestatia este Presedintele Sectiei Penale a Tribunalului.

Vom reveni cu detalii !

Comentarii