stiri Braila – debraila.ro

VIDEO | La Brăila, PNL-istul Dobrescu șterge pe jos cu PSD, iar la București pupă: „E mult mai bine cu PSD! Sper că vom fi în echipă și în 2024” | LAUDE pentru prefectul PSD: „Un om respectat!” | Despre PSD-istul Budăi, ministrul Muncii: „Vă spun cu mâna pe inimă că e un exemplu de urmat pentru noi!”

Dublu limbaj în PNL Brăila: unul dintre politicienii de la vârful filialei – critic dur al PSD pe plan local, susține că „e mult mai bine cu PSD decât cu USR”, afirmând, totodată, că își dorește ca liberalii și social-democrații să fie „în echipă” și după anul electoral 2024. Este vorba despre Florin Dobrescu (foto), secretar de stat în Ministerul Muncii și pensionar MAI, adus în politică de deputatul Alexandru Popa, liderul liberalilor brăileni.

„Social-democrații pun în practică de zeci de ani o strategie de îngropare a elitelor din Brăila” sau „Întreg județul a fost îngenuncheat practic de orgoliile și interesele politice ale PSD” sunt doar câteva dintre afirmațiile pe care Dobrescu le-a făcut, la Brăila, la adresa social-democraților. Mai mult decât atât, secretarul de stat de la Ministerul Muncii a criticat vehement și administrațiile conduse de PSD, fie că vorbim de Consiliul Județean sau Primăria Făurei.

Paradoxal, când este la București, PNL-istul Dobrescu pare să uite de numeroasele acuzații pe care chiar el și colegii de partid din Brăila, în frunte cu deputatul Alexandru Popa, le aduc social-democraților, de la „incompetență”, „minciuni” și „investiții păguboase”, la „risipirea banilor publici” și „lipsă de respect”. Toate aceste atacuri venite din partea PNL Brăila au fost descrise de Florin Dobrescu, invitat la o emisiune online din București, ca fiind „situații punctuale” și „neînțelegeri trecătoare”.

2 în 1: Dobrescu de la Brăila și Dobrescu de la București!

În același timp, secretarul de stat de la „Muncă” se arată extrem de mulțumit de alianța guvernamentală dintre PNL și PSD, liberalilor fiindu-le, în opinia politicianului, „mult mai bine” cu PSD decât cu USR – foștii parteneri de guvernare. Cât despre avalanșa de critici la adresa PSD venită din partea PNL Brăila, Dobrescu susține că „pot fi trecute, stând la masa discuției”.

„Dacă mă întrebați strict personal, e mai bine acum cu PSD decât cu USR, mult mai bine. Din păcate, sunt niște situații punctuale, dar care pot fi trecute… mai bine zis soluționate cu înțelepciune, stând la masa discuției, arătând și soluții, nu doar probleme. (…) Eu așa sper, că vom fi în echipă (n.r. PNL și PSD) și în 2024. Personal, așa cred! Se pare că este echipa câștigătoare, ca să spun așa. Din decembrie 2021, când s-a format această coaliție și a fost numit Guvernul Ciucă, pot spune că s-au întâmplat lucruri foarte bune – nu bune, pentru cetățeni. S-a dat o stabilitate politică țării prin formarea acestei coaliții. Neînțelegerile pe plan local sunt trecătoare și se pot găsi soluții!”, a declarat Dobrescu în cadrul emisiunii online a site-ului PSNews.ro, unde a fost invitat în calitate de secretar de stat în Ministerul Muncii și a fost întrebat despre criticile PNL la adresa PSD pe plan local, la Brăila (VIDEO la finalul articolului).

Și declarațiile de bine ale PNL-istului nu s-au oprit la PSD, la partid, ci au continuat cu aprecieri la adresa unor social-democrați, inclusiv din Brăila.

De exemplu, prefectul PSD al Brăilei, Iulian Timofei, a fost prezentat de Dobrescu ca fiind „un om respectat în cadrul comunității locale”, subliniind faptul că „nu sunt fricțiuni” între prefectul PSD-ist și subprefectul PNL-ist Adin Boboc.

PNL-istul Dobrescu, laude pentru PSD-istul Budăi de la „Muncă”

„Faptul că actualul prefect al județului Brăila (n.r. Iulian Timofei) este un fost ofițer al Jandarmeriei, cu îndelungă pregătire profesională și un om, pot spune, respectat în cadrul comunității locale, duce la îndeplinirea sarcinilor de către prefect și cei doi subprefecți – dintre care unul de la noi, de la PNL – cu responsabilitate. Nu sunt fricțiuni la nivel de prefect, subprefect”, a menționat sursa citată.

Nici PSD-istul Marius-Constantin Budai, ministrul Muncii – deci șeful secretarului de stat Florin Dobrescu, nu a scăpat de laudele PNL-istului care, la Brăila, reclamă faptul că „întreg județul a fost îngenuncheat practic de orgoliile și interesele politice ale PSD”. 

„Foarte bine, extraordinar de bine colaborez cu ministrul Budai, ținând cont de faptul că este un profesionist. Cu mâna pe inimă vă spun ceea ce vă zic acum: este un profesionist și un exemplu de urmat și pentru noi, ăștia mai tineri în ale politichiei. Este sociabil și deschis la a te sprijini”, a concluzionat PNL-istul Dobrescu.

DOBRESCU, PENSIONAR SPECIAL ȘI POLITICIAN

Florin Dobrescu a condus Poliția Făurei între anii 2007 și 2016, iar din anul 2020 este pensionar, cu o pensie specială de aproximativ 8.300 de lei. Totodată, pentru funcția guvernamentală pe care o ocupă – cea de secretar de stat, liberalul mai încasează lunar aproximativ 9.500 de lei, bani „în mâna”.

Actualul secretar de stat de la Ministerul Muncii a apărut în peisajul politic la sfârșitul anului trecut, când deputatul Alexandru Popa, președintele PNL Brăila, îi anunța intrarea în partid și numirea în funcția de prefect al județului.

„Domnul Dobrescu este un om cu experienţă, a condus Poliţia oraşului Făurei timp de 9 ani, este un om în care am încredere”, declara deputatul la acel moment.

Ulterior, după ce a fost schimbat din funcția de prefect – la începutul acestui an, Florin Dobrescu a fost transferat de partid în Guvern, pe un fotoliu de secretar de stat la Ministerul Turismului și Antreprenoriatului. După aproximativ jumătate de an, liberalul a trecut la Ministerul Muncii, tot că secretar de stat, funcția anterioară fiind preluată de un alt „adjunct” al lui Popa, respectiv Cătălin Canciu, fost inspector școlar general.

Comentarii