stiri Braila – debraila.ro

VIDEO & FOTO Explozie in Radu-Negru: O casa distrusa, altele afectate de suflu si persoane evacuate de teama unei noi deflagratii

UPDATE 11:40 / Explozia a fost urmata de un incendiu. Cauza inca nu a fost stabilita, efectuandu-se in continuare cercetari la fata locului. Furnizarea energiei electrice si a gazelor naturale a fost sistata in tot cartierul.

Locuitorii din zona afirma ca totul ar fi plecat de la o centrala termica, montata recent.

„In aceasta dimineata, la 9:25, am fost anuntati de o explozie pe strada George Enescu. La fata locului s-au deplasat trei autospeciale de stingere cu apa si spuma si o ambulanta SMURD, in prima faza neavand detalii despre amploarea evenimentului. La fata locului au mai sosit o ambulanta de la Serviciul de Ambulanta Judetean, echipaje de la Politie, Jandarmerie, Distrigaz si Electrica”, a declarat lt. col. Stefan Stoian, purtator de cuvant ISU „Dunarea”.

Femeia ranita in urma exploziei are arsuri gradul 1 si 2 pe fata si pe 40% din suprafata membrelor inferioare si superioare. Totodata, medicii suspecteaza si o arsura a cailor respiratorii.

UPDATE 10:40 / Mai multe case au fost afectate de  suflul exploziei.

Victima, in varsta de 55 de ani, a suferit arsuri superficiale pe membrele inferioare si superioare, fiind insa in afara oricarui pericol. Femeia se afla singura in casa atunci cand s-a produs explozia.

UPDATE 10:10 / Cateva zeci de persoane, care locuiesc in apropierea casei unde s-a produs explozia, majoritatea aflate la a treia varsta, au fost evacuate. Lucratorii de la Gaze intervin. Se pare ca propietara casei a fost ranita, fiind transportata la spital.

„M-am speriat! Mi-au sarit geamurile si au luat-o la fuga cainii”, ne-a declarat o batrana.

………………………..

O deflagratie s-a produs, vineri dimineata, la o casa din cartierul Radu-Negru. Potrivit primelor informatii, explozia ar fi fost cauzata de o acumulare de gaze.

Vom reveni cu detalii!

Comentarii