stiri Braila – debraila.ro

VIDEO | După 8 ore de luptă cu flăcările, pompierii brăileni au învins: Pădurea Viișoara, salvată de la un dezastru! | Cauza incendiului: foc în spații deschise lăsat nesupravegheat

Un incendiu puternic a izbucnit în Pădurea Viișoara, pe teritoriul comunei Berteștii de Jos. Fumul era vizibil chiar și de la 4-5 km depărtare. Un foc lăsat nesupravegheat pe o miriște din apropierea pădurii a fost cauza incendiului.

Potrivit informațiilor furnizate de ISU „Dunărea”, incendiul de vegetație a fost anunțat, miercuri, în jurul orei 12:00, fiind deplasate la fața locului nu mai puțin de patru autospeciale cu apă și spumă și o cisternă. Inițial, flăcările au cuprins doar vegetația de la marginea pădurii.

14 pompieri, echipați cu măști de oxigen, au luptat cu flăcările care au pătruns și în pădure, având alături aproximativ 20 de cetățeni din comunele Berteștii de Jos și Victoria – persoane de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență.

Totul a durat aproximativ opt ore, timp în care pompierii au au săpat chiar și șanțuri pentru ca flăcările să nu se extindă și la culturile agricole din apropiere. Și nu doar focul a fost singurul inamic, ci și vântul, care favoriza extinderea acestuia.

Incendiul a fost lichidat în jurul orei 20:30. ISU „Dunărea” a anunțat faptul că a ars vegetație uscată din pădure pe o suprafață de aproximativ 80 ha, dar și 20 ha de miriște în două zone diferite.

„Cauza probabilă: foc deschis în spații deschise lăsat nesupravegheat. Vântul a extins focul spre pădure”, este concluzia pompierilor.

Pădurea Viișoara este situată pe teritoriul administrativ al orașului Însurăței și al comunei Berteștii de Jos, în sudul județului Brăila și ocupă o suprafață de 1.897,8 ha. De la sfârșitul anilor ‘80, Pădurea Viișoara este rezervație naturală.

VIDEO cu intervenția pompierilor

CLICK AICI

Comentarii