stiri Braila – debraila.ro

VIDEO | „DRUM BUN pe drumul judetean 203R Ulmu-Ciresu-Liscoteanca!” | Popa, deputat PNL, atac la seful CJ: „N-a mai fost facuta o reparatie in ultimii 40 de ani. Nu vi s-a parut o urgenta?”

„Calitatea drumurilor judetene din Braila arata calitatea administratiei PSD a judetului Braila, sub conducerea lui Iulian Francisk Chiriac: deplorabila!”, afirma deputatul liberal Alexandru Popa, care aduce in atentia opiniei publice situatia dezastruoasa a drumului judetean 203R. In mod normal, pe acest drum se poate ajunge din Ulmu pana pe drumul european 584 (Braila-Slobozia) – in dreptul Popasului Dropia, strabatand localitatile Ciresu, Batogu, Ionesti si Liscoteanca.

Parlamentarul sustine ca pe DJ203R n-a mai fost facuta o reparatie in ultimii 40 de ani”, vorbind despre o sosea cu tronsoane neasfaltate, acoperite cu un strat de pietris, cu portiuni pe care nu se poate circula cu mai mult de 20 de km/h”.

Totodata, Popa il ataca pe social-democratul Francisk Iulian Chiriac, presedintele Consiliului Judetean, care „de cate ori are ocazia se lauda ca a mai modernizat niste drumuri judetene, ca lucrurile merg din ce in ce mai bine pe partea de infrastructura rutiera, ca totul e sub control”.

„Nu stiu cu ce compara domnul presedinte, cand spune ca pe drumurile judetene se circula din ce in ce mai bine: cu campul proaspat arat, dupa o ploaie torentiala? DJ 203R, care strabate localitatile Ulmu si Ciresu de la un capat la altul si trece prin Batogu si Liscoteanca, este un drum la care n-a mai fost facuta o reparatie in ultimii 40 de ani si ii aduce la disperare pe cei care circula in acea zona. Domnul presedinte a fost intrebat de mai multe ori despre acest subiect, iar de vreun an tot spune ca exista un proiect aprobat de Consiliul Judetean, ce urmeaza sa fie realizat pe fonduri europene. Da, exista proiectul, dar realizarea lui pe fonduri europene este deocamdata doar o dorinta, un vis frumos al domnului Chiriac, nu este o certitudine. Chiar el a recunoscut ca ar mai putea dura vreo 3-4 ani pana sa se realizeze la modul concret lucrarile. Lucrurile sunt atat de grave, incat unele firme de transport au refuzat sa intre pe acest traseu, fiindca isi distrug masinile, iar ambulantele au mari probleme sa ajunga la pacienti”, a declarat deputatul PNL.

Popa, care a facut publice imagini de pe DJ 203R, l-a intrebat public pe Chiriac care sunt criteriile pentru reabilitarea drumurilor judetene, tinand cont ca acest drum nu a fost considerat „o urgenta”.

„Domnule presedinte Chiriac, in ultimii ani ne-ati tot spus ca drumurile sunt o prioritate pentru dvs. Va intreb la care drumuri va referiti, ca poate n-am inteles eu bine: drumurile judetene, cele care sunt in administarea Consiliului Judetean? Adica si DJ 203R? Sunteti presedintele Consiliului Judetean de 5 ani si pana acum nu s-a facut nimic cu DJ 203R. Ne puteti spune ce intelegeti dvs prin „prioritate”? Nu de alta, dar pare ca intelegem lucruri diferite. Aveti de gand sa veniti in zona in 2024, in campanie electorala, sa le promiteti alegatorilor ca daca voteaza PSD, o sa fie o prioritate pentru dvs sa reparati DJ 203R? Sper sa veniti cu masina personala, nu cu cea de la Consiliul Judetean! Si cand o sa le cereti votul celor din Ciresu si Ulmu, nu uitati sa le spuneti oamenilor ca „pe drumurile judetene din Braila se circula din ce in ce mai bine “, ca sa le fie clar cu cine au de-a face, in caz ca mai are vreunul vreun dubiu!”, a concluzionat sursa citata.

Comentarii