stiri Braila – debraila.ro

VIDEO | Dronă filmată noaptea deasupra Brăilei. Un cetățean a sunat la 112, iar oamenii legii l-ar fi întrebat „dacă a fumat ceva” | Poliția confirmă apelul, dar spune că polițiștii nu au văzut-o când au ajuns la fața locului

O dronă a fost filmată, sâmbătă seara, în jurul orei 22:00, în timp ce survola o zonă de case din Centrul Vechi, mai exact aproape de Grădina Mare. Persoana care a surprins imaginile a declarat pentru DEBRAILA.ro faptul că a sunat la 112.

Cetățeanul susține că drona care prezenta lumini roșii și verzi, potrivit imaginilor pe care ni le-a pus la dispoziție, a zburat haotic, la mică și apoi mare înălțime, motiv pentru care a alertat autoritățile prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență.

La fața locului ar fi ajuns polițiști și jandarmi, iar unul dintre oamenii legii l-ar fi întrebat pe apelantul la 112 “dacă a fumat ceva”. IPJ Brăila a confirmat pentru DEBRAILA.ro că a existat apelul la 112 și deplasarea echipajului de polițiști și jandarmi în teren.

“Poliția Municipiului Braila a fost sesizată prin apel 112 de către un bărbat, de 36 de ani, cu privire la faptul că în zona străzii Zidari ar zbura o dronă. Polițistii, sprijiniți de jandarmi, s-au deplasat la fața locului, iar în urma verificărilor efectuate în limita competențelor nu s-a putut confirma prezența obiectului indicat”, ne-a comunicat Poliția.

O dronă similară, cu lumini puternice, a fost filmată de o altă persoană, tot în zona Grădina Mare, în seara de joi, în jurul orei 20:00. (VIDEO CLICK AICI)

CONTEXT. Filmările brăilenilor, care, între timp, s-au transformat și în apeluri la 112, vin pe fondul incidentului din Insula Mare a Brăilei, la 8 km de municipiu, unde o dronă militară s-a prăbușit. Până la acest moment, instituțiile cu atribuții în domeniu nu au comunicat date despre originea dronei, ci doar faptul că “au fost identificate fragmente care par a proveni de la un dispozitiv aerian (dronă)”. (VIDEO CLICK AICI)

DEBRAILA.ro a publicat în exclusivitate primele imagini cu drona militară prăbușită în Insula Mare a Brăilei, imagini în care apar fragmente pe care scrie, în limba rusă, “Nu atingeți!”.

Comentarii