stiri Braila – debraila.ro

VIDEO | DOSAR PENAL pentru paznicii „mârlani” de la Spitalul Județean | Poliția s-a AUTOSESIZAT după publicarea filmulețului

DEBRAILA.ro a publicat pe Facebook, sâmbătă dimineața, un filmuleț care surprindea o scenă șocantă din curtea Spitalului Județean de Urgență, unde doi paznici înjurau ca la ușa cortului un tânăr, nepotul unei paciente.

Paznicii sunt angajații ALFARO SECURITY SRL Galați, care are contract din 2019 cu spitalul.

Cei doi indivizi, îmbrăcați în uniformă cu însemnele firmei de pază, îi adresau tânărului injurii greu de reprodus, strigând ca pe stadion și arătând semne obscene, deși se aflau în curtea unei unități spitalicești.

Brăileanul înjurat a relatat pentru DEBRAILA.ro faptul că agenții de pază i-au cerut să se legitimeze și au devenit agresivi verbal și fizic atunci când le-a cerut să ridice bariera pentru a intra în curtea interioară a spitalului, motivând că avea în masină o femeie gravidă în luna a VIII-a. Acesta a fost motivul care a declanșat scena devenită virală.

„Niște mârlani! Acei angajați ai firmei de pază nu vor mai lucra la spital. Este inacceptabil și de neconceput așa ceva. Am transmis clar că nu accept nicio explicație. Indiferent ce s-a întâmplat, nu se vorbește în halul acesta într-un spital”, a declarat Francisk Iulian Chiriac, președintele Consiliului Județean, pentru DEBRAILA.ro .

Totodată, Poliția ne-a comunicat faptul că în cauză a fost deschis dosar penal pentru purtare abuzivă, oamenii legii sesizându-se din oficiu după publicarea filmulețului în care „doi agenți de pază ar fi avut un comportament neadecvat, adresând expresii jignitoare unei persoane”.

„În urma verificărilor efectuate au fost identificați doi bărbați, în vârstă de 38 și 57 de ani, ambii din municipiul Brăila. A fost întocmit dosar penal în care se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de purtare abuzivă”, a transmis IPJ Brăila.

Potrivit Codului Penal, „întrebuinţarea de expresii jignitoare faţă de o persoană de către cel aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 6 luni sau cu amendă”.

VIDEO CLICK AICI

Comentarii