stiri Braila – debraila.ro

VIDEO | Deputatul Popa (PNL) spune că șefa învățământului brăilean e „LIMITATĂ”: „N-a fost capabilă să-și IEIE examenul” | Elena Tudor nu este membru de partid, a condus Liceul „Iorga” timp de 7 ani, predă limba și literatura română și a organizat olimpiade județene și naționale | Tudor l-a înlocuit pe Canciu, mâna dreaptă a lui Popa

Derapaj al deputatului Alexandru Popa (foto stânga), președintele PNL Brăila. Parlamentarul a lansat un atac dur la adresa Elenei Tudor (foto dreapta), cea care l-a înlocuit pe liberalul Cătălin Canciu, „mâna dreaptă” a lui Popa, în funcția de inspector școlar general. Tudor nu este membru de partid, deși postul de șef al ISJ a trecut de la PNL la PSD.

„Așa-i la PSD – când ești ascultător și limitat, ești promovat!”, a declarat Popa cu referire la inspectorul școlar general Elena Tudor.

Mai mult decât atât, parlamentarul liberal a spus că Tudor, cităm exact, „n-a fost capabilă să-și IEIE examenul”, făcând trimitere la faptul că alt cadru didactic a câștigat concursul de director al Liceului Teoretic „Nicolae Iorga” – atunci când PNL-istul Canciu conducea învățământul, deși a candidat și actualul inspector școlar general – obținând nota 8,6.

Tudor nu este membru de partid, a condus Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” timp de șapte ani și are un CV impecabil, care cuprinde, în afară de participarea la numeroase cursuri și programe educaționale, inclusiv organizarea de olimpiade și concursuri școlare – atât la nivel județean, cât și la nivel național.

De exemplu, în aprilie 2016 – când Ziarul Obiectiv titra: „Fiul primarului din Cireşu, acuzat că a snopit în bătaie un tânăr din Făurei”, Elena Tudor era organizator al unei olimpiade județene.

Tudor a recunoscut public faptul că în trecut, mai exact în urmă cu mai bine de cinci ani, a cochetat pentru o scurtă perioada de timp cu politica, fiind membru ALDE.

„A fost numită de PSD, pe principiile de ei bine știute – că doamna n-a fost capabilă din liceul care vine să-și ieie examenul pentru a fi director de școală. Ce au zis? Dacă nu e bună pentru asta înseamnă că e ascultătoare – are altă calitate. Haideți să o punem inspector școlar! Despre ce discutăm? (…) În liceul de unde provine dumneaei, dumneaei a concurat pe un loc cu o doamna profesor și n-a reușit să ia examenul. Așa-i la PSD – când ești ascultător și ești limitat, ești promovat. Asta e principiul după care lucrează dumnealor. Nu vreau s-o jignesc cu nimic pe doamna”, a precizat președintele PNL în cadrul unei conferințe de presă.

La sfârșitul lunii august, liberalul Cătălin Canciu a renunțat la mandatul de inspector școlar general pentru a ocupă un fotoliu de secretar de stat în Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, la propunerea deputatului Alexandru Popa, șeful său politic.

Astfel, în urma negocierilor, postul de șef al ISJ a trecut de la PNL la PSD, care nu a propus un membru de partid, ci o persoană apolitică, un profesionist al educației, în persoana Elenei Tudor.

„Sunt apolitică și o să merg până la capăt pe ideea de politică educațională. N-am absolut nicio problemă în a colabora cu oameni din orice partid. Dacă sunt oameni cu majusculă, pentru mine e tot ce contează. Mai ales dacă mergem în direcția interesului copilului. Acesta e rostul nostru. Ține de fiecare! De-a lungul istoriei am avut politicieni de marca din toate partidele. Repet, oameni dincolo de a fi politicieni”, a subliniat Tudor, recent, în prima conferință de presă ca inspector școlar general.

Sursă video: MD Press

Comentarii