stiri Braila – debraila.ro

VIDEO | De NEINVINS in Bundesliga: Robert Jitaru, boxerul brailean care uimeste Germania

La doar 20 de ani, braileanul Robert Jitaru, una dintre marile sperante ale boxului romanesc, lupta, de la inceputul acestui an, pentru clubul german „Traktor Schwerin” din capitala  landulului Mecklenburg-Pomerania Inferioara.

Detinatorul titlului european la sub 22 de ani a disputat pana acum patru meciuri in Bundesliga de box, la categoria 56 kg, castigandu-le pe toate.

Nascut la Faurei si legitimat la Clubul Sportiv „Steaua” – pentru ca Braila inca nu a invatat sa-si aprecieze campionii la adevarata lor valoare, Jitaru spune ca a fost foarte bine primit in Germania, descoperind un „public care respecta si iubeste boxul, cat si sportivii care practica acest sport”.

Intr-un interviu acordat ziarulromanesc.de, tanarul pugilist povesteste ca nu poti face performanta bazandu-te doar pe talent.

„Nu exista secrete, fara munca, devotament si multe sacrificii nu poti ajunge la un nivel inalt. Talentul te poate ajuta doar pe o perioada scurta de timp când ajungi la un nivel inalt, fara munca va fi nesemnificativ. Nu locuiesc in Germania, aici vin doar in perioade scurte de pregatire si inainte de meciuri, iar de vorbit vorbesc in limba engleza”, a declarat braileanul pentru sursa citata.

Robert Jitaru a vorbit si despre cel mai greu meci din viata de sportiv, amintind partida cu englezul Peter McGrail din martie 2017, de la Braila, cand a cucerit titlul de campion european. Atunci, boxerul a ridicat in picioare mai bine de 1.500 de spectatori.

Comentarii