stiri Braila – debraila.ro

VIDEO | Dasaev, la mana judecatorilor | MARTURIA temutului interlop: „Sa inteleaga lumea ca eu am fost victima. Eu am lovit de vreo 10 ori si cred ca am primit vreo 200-300 de lovituri”

Daniel Gabriel Husein, zis „Dasaev”, unul dintre cei mai temuti interlopi ai Brailei, a ajuns in spatele gratiilor, fiind acuzat de tentativa de omor, port si folosire fara drept de obiecte periculoase si tulburarea ordinii si linistii publice. Dasaev, in varsta de 41 de ani, va sta la „racoare” cel putin 24 de ore, instanta urmand sa hotarasca, marti, daca va admite sau nu propunerea de arestare preventiva.

Interlopul, pe numele caruia fusesera emis un mandat de aducere inca de duminica seara, s-a prezentat la Parchetul de pe langa Tribunal, luni dimineata, insotit de doi avocati.

Afirma ca nu s-a ascuns, ci, din contra, a stat acasa, insa nu ar fi fost cautat de politisti: „Am sunat-o pe avocata. Nu se poate asa ceva ce se vorbeste. Am zis sa mergem sa clarificam lucrurile! Daca eu sunt vinovat de ceva, aresteaza-ma…”

Dasev, spun procurorii, i-ar fi injunghiat pe cei doi baschetbalisti americani de la „Cuza Sport” pe terasa „The Music Pub”. Concluzia anchetatorilor vine dupa audierea martorilor si vizionarea imaginilor de pe camerele de supraveghere.

„O singura persoana a folosit cutitul. Imaginile sunt clare”, a declarat procurorul de caz Mircea Ciutac.

De cealalta parte, Daniel Gabriel Husein neaga vehement faptul ca ar fi pus mana pe cutit si recunoaste doar faptul ca i-a lovit in legitima aparare, raspunzand cu violenta la violenta. Mai mult decat atat, Dasaev, care avea o rana la nivelul obrazului stang, mentioneaza ca „a primit vreo 200-300 de lovituri”.

„Sportivii erau in zona baii si nu lasau pe nimeni sa treaca. Mi-am cerut dreptul sa trec, ei erau beti si se certau cu altcineva. Cred ca au zis ca sunt cu ceilalti si au raspuns cu lovituri. Eu nu am avut cutit. Altcineva care a intervenit in bataie poate a avut cutit. Eu nu beau, nu fumez, nu ma droghez. Ei s-au batut cu mai multe persoana, nu doar cu mine. Au sarit 4-5 sportivi pe mine si am ripostat. Eu am fost cel batut. Eu cred ca am lovit de vreo 10 ori si am primit vreo 200-300 de lovituri. (…) Lumea sa inteleaga ca eu am fost victima, eu am fost batut”, a explicat barbatul.

Dasaev mai sustine ca nu ii cunoaste pe cei care au fost implicati in bataia generala de la „The Music Pub”.

Politistii cauta inca aproximativ opt persoane, care, in noaptea de sambata spre duminica, ar fi participat la sangerosul atac.

„Nu stiu cine sunt. Cred ca au fost cei de langa mese, pe acolo. Poate au fost deranjati sau s-or fi luat de iubitele lor, nu stiu… Ei se fugareau cu altii, aruncau unii in altii, parca erau drogati. Eu n-am treaba cu ei ca-s negri, asta trebuie scoasa din ecuatie. Am prieteni negri, am stat in Italia, in Spania, am si aici. Au intervenit si altii, cu altii s-au fugarit. A fost ceva foarte spontan”, a continuat sursa citata.

Medicul legist, care l-a examinat si pe Dasaev, a stabilit ca doar viata baschetbalistului Darrel Bowie, in varsta de 24 de ani, a fost pusa in primejdie, necesitand intre 40 si 45 de zile de ingrijire medicala. Jospeh McClain va avea nevoie de 25-30 de zile de ingrijire medicala pentru a se pune pe picioare.

Comentarii