stiri Braila – debraila.ro

VIDEO | Consilierul care i-a facut nesimtiti ordinari pe brailenii anti-plic la medic: isi toarna VOTCA in pahar, iar apoi vorbeste in conferinta de presa! | Iordache a fost un apropiat al fostului baron Bunea Stancu

„Ba, meltenilor, pe un doctor il costa sa se ocupe de curul tau de nesimtit ordinar. Ba, fara plic, pana la ora asta ajungeati sa fiti tratati de medici veterinari!”

Este doar o mica parte din elogiul pe care consilierul judetean Stefan Catalin Iordache l-a adus recent „plicului” la medic. Mai toate ziarele si televiziunile centrale au preluat subiectul, vorbind despre „un derapaj” sau „o declaratie aiuritoare”. In ciuda valului urias de critici, alesul local si-a mentinut si chiar aparat cu tarie punctul de vedere in declaratii oferite presei nationale.

Politicianul a organizat, in dupa-amiaza zilei de luni, o conferinta de presa in care a anuntat, printre altele, ca nu va mai candida la alegerile locale de anul viitor, fara sa faca cea mai mica referire la episodul apararii spagii din spitale. Iordache a facut si o analiza a candidatilor la alegerile prezidentiale, concluzionand: „Nimeni nu ar trebui sa se duca la vot!”.

Inainte de a face declaratii, consilierul judetean a turnat intr-un pahar 50 ml de votca dintr-o sticla-miniatura, peste care a adaugat Fanta. Stefan Catalin Iordache a baut din combinatia alcool-suc in timpul conferintei de presa.

……..

La sfarsitul anului 2017, Iordache, pe atunci vicepresedinte al HC Dunarea, ar fi provocat un scandal urias intr-un cunoscut restaurant de pe Faleza. Atunci, potrivit declaratiilor martorilor, ar fi injurat mai multe persoane, printre care si notarul Rustem Renan. „Era grav baut”, declarase la acea vreme presedintele HC Dunarea, George Caranica, care se afla in local.

Consilierul judetean venise sa ii ceara lui Caranica sa reangajeze o persoana care a fost data afara din clubul de handbal.

In ianuarie 2018, consilierul judetean a fost in centrul unui alt scandal, dupa ce ar fi venit in stare de ebrietate la Sala Polivalenta. Apele au fost linistite de un echipaj de politie, care l-a amendat pe Iordache.

La cateva zile dupa incident, in cadrul unei conferinte de presa, Stefan Catalin Iordache a folosit cuvinte jignitoare la adresa presedintelul clubului de handbal, numindu-l „clitoris si p*z**”. De cealalta parte, presedintele HC Dunarea afirma ca Iordache il santaja, prin intermediul publicatiei online pe care o detine, pentru a putea controla deciziile luate de conducere.

Stefan Catalin Iordache si Gheorghe Bunea Stancu, pe vremea cand fostul baron conducea judetul

Stefan Catalin Iordache a fost, pana sa intre in politica, unul dintre cei mai apropiati „sfetnici” ai lui Gheorghe Bunea Stancu, fost presedinte al Consiliului Judetean. In perioada cand Stancu conducea judetul, publicatia online detinuta de Iordache (n.r. Infobraila) a incasat bani publici de la o lunga lista de institutii, inclusiv de la cele aflate in subordinea Consiliului Judetean, precum Spitalul Judetean de Urgenta sau Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului.

Totodata, inclusiv Concivia, Istru sau Hercules, firme controlate de fostul baron Gheorghe Bunea Stancu, au finantat publicatia online a lui Iordache.

Mai multi politicieni, printre care si consilierul judetean Ovidiu Nechita (PNL), au facut referiri publice la anumite inregistrari audio pe care Iordache le-ar fi realizat in timpul unor conversatii private, pe care, de altfel, consilierul judetean a recunoscut, tot public, ca le detine. S-a vorbit, tot public si in stransa legatura cu anumite contracte din bani publici, inclusiv despre faptul ca Stefan Catalin Iordache ar fi apelat la santaj, folosindu-se de publicatia on-line pe care o detine.

Stefan Catalin Iordache este cercetat de Agentia Nationala de Integritate pentru conflict de interese.

IL PUTETI URMARI PE CONSILIERUL JUDETEAN VORBIND DESPRE CANDIDATII LA PREZIDENTIALE…

 

Comentarii